HIP pend.

Waarom hipt een mus en loopt een spreeuw? Simpelweg om vooruit te komen. Was het bij de mensheid maar hetzelfde, dat zou heel veel sores kunnen voorkomen. Of wat te denken van een concert? Niet door de originele band, want die bestaat niet meer, maar door een ’tribute’ band. Waar katten dan weer een rol in spelen en de palingsound voor vermaak heeft gezorgd. Folklore in zekere zin, de folklore van een dorp dat ooit deel uitmaakte van de Zuiderzee. Waar dan weer een ballade aan te koppelen viel.

Vier uur lang vermaak in Ahoj, weliswaar in Tuitjenhorn wat dan weer deel is gaan uitmaken van een gemeente dat al sinds lange tijd stadsrechten kent. Schagen dus, voorheen deel uitmaakte van Harenkarspel. Maar ook die gemeente bestaat niet meer, opgeslokt door Schagen maar nog wel steeds te vinden is in Noord-Holland. Maar heb ik wel iets met die katten, het Engelse woord schiet me even niet te binnen.

Heel eerlijk gezegd helemaal niets, hoewel er wel van die nummers zijn die op zich in het collectieve geheugen een plaats hebben gekregen. Want ooit timmerden ze aan de weg en moeten we het tegenwoordig doen met een ‘surrogaat.’ Op zich niet verkeerd want uiteindelijk komt aan alle shows een ‘end.’

Noem het een ode aan dat wat tot het verleden is gaan behoren. Rouwverwerking in zekere zin maar of die zin ook vandaag zo uitpakt, dat is en blijft een vraag.

Waar ik straks mogelijk een antwoord op heb weten te vinden.

En het antwoord is: behoorlijk TELEURSTELLEND…