Bijna…

Het zijn niet alleen Burgers, Boeren en Buitenlui die zich voort bewegen, ook kippen met en zonder kop vertonen die neiging. En dat alles in het teken van de aankomende verkiezingen, waarbij stemmen worden geteld en nieuwe leden worden benoemd. Waarbij de een nog aansprekender plannen verkondigt, dan dat de ander weer bereid is om het nodige water bij de wijn te gaan doen. Er wordt verondersteld dat daardoor een evenwichtig beleid naar voren wordt gebracht, waarbij de grote meerderheid instemming betuigt.
Maar dat heeft veel weg van een hoop die mogelijk op termijn op de mestvaalt belandt. Omdat er geld mee gemoeid is, omdat er een lange termijn visie aan vooraf dient te gaan of omdat daar niet voldoende stemmen voor zijn behaald. Waardoor het ronde archief weer geraadpleegd wordt en de papierversnipperaar met stroken aan de haal gaat.

Economische principes een rol gaan spelen en wanneer de stemmen staken en niet veel meer gebeurt dan dat die eerder genoemde stemmen staken. Waarbij geen onderhandelingen omtrent het sluiten van een akkoord de gelegenheid krijgt, om alsnog tot een werkbaar geheel te komen. Neen, ik sta nog steeds in de twijfelstand ten aanzien van de 15e. Weifelen is een ding, twijfelen het andere. Een kwestie van wikken en het wegen dat achterblijft. Het is nog niet zover. Eerst maar eens kijken of de Staatsloterij nog wat voor mij in petto heeft. Maar mocht dit niet het geval zijn, de staat zal daar geen traan voor laten. Nog een dag en dan is het wederom zaterdag, het weekend voor de deur.

Hoewel er als pensionado geen sprake is van een weekend, kijk ik toch naar het weekend uit!