Open brief!

Meedogenloos is de titel van het geschrift. Maar misschien moet ik dit wel wat gaan nuanceren, door ook het woord mededogen te gaan gebruiken.Want meedogenloos trok zij ten strijde. Haar gevecht kent geen genade en haar slachtoffers zijn op voorhand weerloos. Waar koppen zouden kunnen rollen, verslaat zij haar koppen op onnavolgbare wijze. En wat zij zich op de hals heeft gehaald… KRANTENKOPPEN. Ik geef het je toe doen, maar zij draait daar haar hand niet voor om!

En op welke wijze zij een draai aan het totaal weet te geven is simpelweg een vertaling van TAALBEELD in BEELDTAAL. Waar de omgekeerde evenredigheid vanaf spettert. En om de kijker gerust te stellen, zorgt zij ook nog eens voor een vertaling. Door eenvoudigweg de KOPPEN uit de KRANT op een dusdanige manier te gaan verpakken, dat de toeschouwer niet veel later met open mond en een hoofd vol beelden haar atelier gaat verlaten, nog enigszins verbouwereerd is van wat haar kracht teweeg heeft gebracht.


Want hoe vertaal je TWITTER? Wat is het nieuwe geloof, wanneer Maria opduikt met een bitcoin halsketting? Hoe zwart/wit zijn uitspraken omtrent het fenomeen van Black Lives Matter? Hoe vertaal je de huidige woningnood? Wat laat je zien in een wereld vol met mondkapjes. En hoe ver reiken de tentakels uit China? Wat betekent Alibaba dan wel in hoeverre is Bol.com in het huidige tijdperk aanwezig?


Op die vragen probeert zij een antwoord te geven, met die vragen ging zij aan de loop en wanneer die loop zal gaan eindigen…


de vraag stel ik simpelweg aan de maker van dit totaal: ‘Pauline, wat is daarop jouw antwoord…?!’