SCHOON maken!

Het zijn mensen waar in zekere zin de creativiteit van af spat, ambachtslieden waarbij ik niet veel meer kan doen dan mijn verwondering te tonen. Noem wat willekeurige namen, Pauline en Katinka, Rob en Marjolijn, Kees en Bas en in diezelfde willekeurige volgorde hebben zij meermalen een deel van mijn teksten weten te halen. Niet zo verwonderlijk als je bedekt dat zij allen in staat zijn om een idee dat zich in de broedplaats van hun brein ontwikkelt, letterlijk dan wel figuurlijk in een beeld weten om te zetten. Waar de een handig is met het penseel, de ander niet schroomt om met lenzen in de weer te gaan, handen die zich bezig houden met het hanteren van een graveerpen en weer een ander zowel aarde als glas zodanig weet te bewerken dat er ‘objecten’ ontstaan, waarbij het woord object absoluut afbreuk doet aan de schepping die is ontstaan, kan ik niet veel meer doen dan mijn verbazing uit te spreken en op mijn manier met woorden aan de haal te gaan. Maar wat nog veel mooier is het gegeven dat zij mij niet alleen iedere keer weer weten te verbazen, maar ook nog eens met een mond vol tanden laten staan. En dat valt voor de drommel niet mee!


Zo ook vandaag wanneer ik weer eens wat laat passeren waarbij dit keer Kees en Bas de broodnodige aandacht zullen krijgen. Een manier om juist deze Tweede Kerstdag nog wat meer in het zonnetje te gaan zetten, waar de Eerste reeds verstreken is. Neen, dit keer geen blad voor mijn mond, het kapje heb ik al laten vallen en waar dat laatste blad gebleven is, ook dat is voor mij een raadsel. Ontving een boekwerk met als titel: Volksliederen Slapland en ook een bewerking van mijn dada-gedicht Gesloten deuren, opnieuw in een bewerking van genoemde Kees.


Maar daarnaast een foto van Bas, een foto die mijn veronderstelde ‘Broer’ zou kunnen voorstellen. Op speciaal verzoek mijnerzijds.

STONER ik?!


Dat kleurt voor mij deze Tweede Kerstdag en maakt het zo bijzonder, dat ik niet veel meer heb hoeven doen dan daar wat woorden aan ‘schoon’ te maken, want aan vuil zijn mijn woorden dit keer niet besteed!