Waar je aan toe bent…

via Appia Jan

Zalig zijn zij, simpelen van geest. Het behoeft geen betoog dat wanneer mijn vriend Jan elders vertoeft, hij onder invloed komt te staan van Rome. Daar schijnt iemand te zetelen die het ‘bedankt voor die bloemen’ nog steeds niet onder zijn knie heeft. Hooguit dat hij Argentijns heeft ingeruild voor Italiaans, maar dat lijkt mij niet zo moeilijk. Vele inwijdingen vinden nu eenmaal in het Italiaans plaats en waar iemand zich zondigt aan een vertaling, dan heeft dit meestal betrekking op anderen die het Gregoriaans zijn verleerd.

mda Marjolijn


Maar wat heb ik daar nu voor verstand van? Bid en werk laat zich vertalen in een Urbi et Orbi en dan houdt het voor wat betreft mijn kennis wel op. Of het moeten wat anatomische woorden zijn die doen vermoeden dat ik daar in het verleden nog weleens door naar voren kwam. Vena Cava Superior dan wel Inferior om maar eens wat vaten te benoemen en ook de Aorta descendens laat staan iets met een Transversum moet mij van het Cor. Laat staan dat een Anus zich tegenwoordig leent om het apenpokkenvirus naar voren te brengen.

verval


Dus vandaag een bericht met een stichtelijk tintje, waar tegenover staat dat er ook nog wat beelden uit Griekenland te bewonderen zijn. Waar Marjolijn dan weer garant voor staat. Tenslotte is het vandaag Hemelvaart en waar de gemiddelde ondernemer besluit om zijn tent open te houden, doet een andere ondernemer er goed aan om zijn tent te sluiten.

vroegtijdig langzijdig


Waardoor je wederom niet weet waar je aan toe bent…