Verloskundig gezien…

Kab (st) outertjes

Geen idee waar het vandaag weer gaat wringen, maar dat er ergens wat wringt dat is welzeker! Al was het alleen maar door het feit dat een ander deel van de BEZOEKING ook vandaag nog even een glansrol verdient. Het feit dat ik in de nacht van zaterdag op zondag al mijn terugblik van die voorstelling naar voren heb gebracht, ontkom ik er niet aan om daar ook vandaag nog maar even gewag van te maken. Was het alleen maar door het feit dat een aantal beelden staan te trappelen om alsnog te gaan poseren, hoewel er van poseren geen sprake kan zijn.

Wigbolt & Bert

Neen het is meer een verbeelden van een situatie die werd uitgesponnen in een toneelstuk waarbij de hoofdrolspelers alsnog hun kwaliteiten naar voren konden brengen. Want dat dit de afgelopen jaren node gemist werd, is niet alleen een zaak van de overheid maar door het aanstellen van een staatssecretaris die oog heeft voor cultuur, wordt er eindelijk weer een duit in het zakje van de kunsten gedaan. Hoe de onderlinge verdeling dan weer uitpakt, ongetwijfeld zullen er weer vragen gaan rijzen omtrent die besteding en hebben sommige gezelschappen de kans om er alsnog bekaaid van af te komen. Het gaat in dit geval om vele miljoenen, waarbij de miljarden die al zijn uitgegeven in het niet zullen vallen.


En of daar dan weer wat mee te verdienen valt, ook dat moet op termijn maar weer worden bezien. Geld uitgeven uit een andere pot dan wel portemonnee van een ander gaat makkelijker dan wanneer dit de eigen portemonnee betreft…
En een kwinkslag op mijn tijd geeft alleen maar aan dat ik dit veelal doe om wat gezelligheid naar voren te brengen. Alhoewel deze uitspraak op voorhand wat discutabel is. Wat beelden dus van een voorstelling die nog eenmaal wordt uitgevoerd, waarna ook dit vermetele stuk tot de geschiedenis gaat behoren, echter niet eerder dan dat ik mij toch weer (in)direct naar het VOLK begeef. Niet alleen met de nodige woorden, maar ook nog eens met daden. En hoe dit gebaar zal gaan uitpakken, ook dat is voor nu nog een antwoord dat in de schoot der toekomst verborgen ligt.

Applaus!

Verloskundig gezien bepaald niet helder!