Also sprach Z!

Wanneer je stomweg wacht tot het later wordt, loop je de kans dat je de tijd kwijt raakt. Nu gaat tijd vanzelfsprekend aan je voorbij, je ogen richten zich op de niet aanwezige klok en de seconden doen er zestig tellen over om een minuut voorbij te laten gaan. Tijd neemt nu eenmaal de tijd om te verstrijken. Waar ooit een klokje van zeven uur aangaf dat Klaas Vaak onderweg was om wat zand in je ogen te strooien, is het nu slechts een kwestie van tijd dat de overheid niet langer draalt, niet om de hete brij heen blijft draaien maar knopen die zich voordoen gaat doorhakken. Crisis? Neen, er is geen sprake van crisis en ook geen sprake van crises. Enkelvoud doet zich voor, waar meervoud het af laat weten. Dubbelzijdig plakband is op de bon en ook Velpon biedt in dit geval geen oplossing. Dat er barsten ontstaan in de tot elkaar veroordeelde coalitie, wanneer je zware van Nelle ruikt, weet je dat Johan in de buurt is. En ook die man laat zich niet direct lijmen, waar een van der Wal probeert het tij te keren.

Slagzij maken is anders dan het gespreide bedje te gaan gebruiken, en ook het aan elkaar breien van verschillende mogelijkheden wordt uitgesloten. Haken doen zich voor en ogen worden gesloten.

En ik? Ik doe maar wat probeer aandacht te gaan geven aan Flessenpost Alkmaar waar al reeds vier columns van mijn hand te lezen zijn. Nooit gedacht dat ik op mijn manier daar een plekje zou verwerven. hetgeen mij niet alleen deugd doet maar ook nog eens de nodige vreugde oplevert. Waar ik mijn prikkels vandaan haal? Ik sla de krant open, ben niet direct in staat om de kleine regels tot mij te nemen maar vaar blind op mijn brein.

En waar Zarathustra ooit sprak, neem ik mijn woorden terug!