De HOOGte van de HOED.

Voor grappen en grollen ben je bij mij aan het verkeerde adres. Hoewel ik van sommige situaties bepaaldelijk de humor van inzie. Dat neemt niet weg dat waar Martin me dit keer mee verraste, op een slinkse wijze het huidige beleid van de coalitie op zijn voetstuk laat daveren.

Hoewel, is er wel sprake van een voetstuk, wanneer velerlei regelgeving het af laat weten? Kijk om je heen en je ziet de huidige belabberde staat van de BV Nederland. Of het nu gaat om het asiel wat velen wel dan niet boven het hoofd hangt, Helder die helder is omtrent de ver zorg ingsstaat en de zorg die steeds maar weer te horen krijgt dat ziekenhuizen dreigen om te vallen, wanneer gesproken wordt over het loon. Vergrijzing aan de ene kant en de verzekeraars die er alles aan doen om voor een schijntje de zorg te financieren. En onderwijl gaan de premies omhoog, blijft de eigen bijdrage gelijk en waar gesproken wordt over ‘stakingen’ in de zorg betreft dit hooguit ‘zondagdiensten.’

snappu

Of dat dit onder de noemer staking valt, is vrij dubieus. We moeten vooruit, terwijl wanneer je achterom kijkt je niet veel meer ziet dan puinhopen. Puin & hopen houden elkaar in evenwicht, gelijk stilstand achteruitgang betekent. Maar niet getreurd, zolang je iedere dag zelf nog een lach op je gezicht tovert, hoeft hocus, pocus pas niet op te treden. Maar wat zit er nog meer verscholen in die Hoge Hoed?

Is het een konijn of toch een haas die ervan door gaat?