Met de tijd mee!

Het zijn niet direct klappers die ik maak. Hooguit dat de Kare lijn van Joost Swarte ook elders tekenaars heeft weten te inspireren. Het was dan ook de voorkant die mij aan het denken zette..

Slechte tijden om te sterven, goede tijden om dood te gaan. En dat terwijl onze kleinzoon vandaag zijn 4e verjaardag 4t. Ook die cyclus gaat nu eenmaal stomweg door. Het was heel bijzonder om hem te zien in een kring van peuters, onderweg om een kleuter te gaan worden. Hij zat er wat bedeesd bij, mocht wel gaan trakteren en al die kleintjes zongen een verjaardaglied.

Leven en dood, onoverkomelijk, maar dat neemt niet weg dat ik toch wat ontroerd raakte, Hij was in zekere zin zichzelf niet, en of hij het leuk vond om het middelpunt van de belangstelling te zijn, ook daar heb ik vraagtekens bij. Maar hij maakte ook een wat zieke indruk, waar menigeen door griep geveld niet kan deelnemen aan geplande activiteiten. Hoesten, kuchen, hoofdpijn en koorts, zijn op dit moment wel redelijk actief. Maar een ding weet ik zeker: ik heb er momenteel geen last van en ga straks zijn verjaardag vieren.


Hotwheels en Paw Patrol, de dozen staan klaar en het zal een genoegen zijn wanneer hij die gaat openen.

Ja, want ook opa gaat met de tijd mee!