Saekerhets

Sakerhets tandstickor o.i.d. staat er op dat doosje. Veiligheidslucifers en een zwaluw die het luchtruim kiest. Alhoewel dat van die zwaluw bedenk ik dan maar weer ter plekke. Je moet toch wat op de laatste dag van januari en met februari om de hoek, zijn het weer vele Bregmannen die hun jaardag tegemoet gaan treden. Maar Omama Corry bijt het spits af. 92 en wanneer zij deze mijlpaal gaat halen, je moet het toch maar even afwachten, zijn Joke en Ria aan de beurt. Met slechts een jaar verschil, hetgeen aangeeft hoe in de jaren vijftig de vlag ervoor stond.

Marry hield het op maart wat jaren later en Jaap maakte het kwartet vol. Februari en de maand is in vergelijking met januari gelukkig wat korter. Dagen die gaan lengen en nachten die zich opmaken om minder te gaan strengen. Hoewel ook daar geen peil op te trekken valt, gezien de gasvoorraden een minder hoge aanslag plegen door wat voor winter door moet gaan. Maar ook daar valt geen zinnig woord over te zeggen, voorlopig maar eens afwachten wat voor verrassingen dit kabinet nog voor ons in petto heeft.

Defensie moet een tankbataljon gaan krijgen, de Walrus dient te worden vervangen en ook in de lucht zal het nodige aan middelen dienen te worden gelanceerd. Te land, ter zee en in de lucht zal het waarschijnlijk nog wel gaan spoken, en waar toezeggingen worden gedaan blijft het de vraag of deze wel na worden gekomen.

Woorden zijn het die in daden worden omgezet, hoewel…