Terugblikken

Terugblikken door vooruit te kijken. Geenszins een contradictio terwijl het daar wel naar toe neigt. Maar wanneer je weet dat heden en een kortgeleden verleden in elkaars maalstroom terecht zijn gekomen, kan het haast niet anders dan dat verwarring ontstaat. En van die verwarring maak ik dan weer optimaal gebruik. Laat dat maar rustig aan mij over…

Dan te bedenken dat het een niet nader dan het ander is, dat het er eigenlijk niet toe doet wat ik schrijf maar meer het gegeven dat ik schrijf. En waar ooit iemand bedacht dat ik dacht dus ik ben, Rodin er alles aan gelegen was om deze gedachte in een beeld om te zetten, zijn het weer anderen die met dit idee aan de haal zijn gegaan. Van het een komt in de regel toch nog wat van het ander.

En wanneer er een poging wordt ondernomen om ergens een verbinding tot stand te brengen, kan het gebeuren dat iets onderweg ervoor zorgt dat dit juist niet plaatsvindt. Waardoor het er veel van heeft dat een bericht als zodanig mogelijk met andere kanalen tot stand kan gaan komen.

Neem nu hotmail en de afhankelijkheid van dit medium. Wanneer ik probeer om een bericht naar een andere zijde (site desnoods) te brengen slaat het ding op tilt en geeft aan dat ik mogelijk verzuimd heb om cookies toe te staan. Een ouderwetse flipperkast is er niets bij. Teneinde raad maar bedacht dat het beter is om mijn frustratie op te lossen door het geheel uit te gaan zetten en het op een ander moment maar weer eens te gaan proberen. Hetgeen ik bij deze dus maar doe!

Maar ook dat helpt geen ene malle moer! Dus voor vandaag maar niet teveel moeite ondernemen, de frustratie de kans gaan bieden om met mij te gaan frustreren, hooguit nog wat plannen maken, een bladzij lezen, en van de weeromslag maar eens gaan bedenken wat ik jullie morgen, de dingen van de dinsdag en vooruit ook de woensdag in een bepaald kader te gaan gieten. Je weet maar nooit of ook de donderdag nog aan de beurt komt! Gij zijt gewaarschuwd!