vestzak/broekzak

Regeringsleiders of regelingslijders? In het kader van zendtijd voor politieke partijen, is het veroorloofd om kruiwagens in te gaan zetten. En waar een goed verstaander aan een half woord genoeg heeft, is het vaak een kwestie van omhalen voor je verder afglijdt. Hetgeen dan weer niets te maken heeft met breien, hooguit dat het wat haken en ogen zijn die het patroon in de regel geen goed doen. Maar ook dat valt vaak weer op te lossen door de knoop van Gordiaanse proporties door het verlenen van miljoenensteun in al zijn eenvoud naar voren te brengen.

Het zijn immers niet de minsten die zich daarop voor laten staan. En waar Popla verdwenen is, de Koning zich mag verheugen op een wat mindere populariteit, kan een Admiraal alsnog bakzeil gaan halen. Het is eenvoudigweg belangrijk om de vinger aan de pols te houden en wanneer ook de saturatie aangeeft dat er sprake is van voldoende zuurstof in het bloed, kan de kniesoor beter in een hoekje gaan zitten. In afwachting van de volgende serie van besluiten. Knopen doorhakken dus, de bijl in de voet van de boom zetten, opdat de houtleverantie voor toiletpapier van een zodanige hoeveelheid is, dat ieder zijn of haar billen nog steeds zelf kan gaan afvegen.


Daar heb je dan de thuiszorg niet voor nodig, hooguit voor het aantrekken van steunkousen. Hetgeen dan weer in een minuut of twee dient plaats te vinden, waardoor de administratieve kant het merendeel van de tijd verorbert. Niet dat het aan mij is om daar melding van te maken, want de grootste graaiers doen dit vaak in het geniep. In zekere zin een vestzak/broekzak verhaal, waarbij het voornemen om een maatschappelijke donatie te verrichten, hooguit wat achteloos weggeworpen plastieken flesjes betekent. Waar dan weer een gemeente baat bij heeft, gezien de investeringen die zij doen.


Een voorbeeld? Aan de ene kant restafval en aan de andere kant die oranje houdertjes. ’tis maar dat je het weet en waar je oog op valt!