Zeker na gisteren!

Is het het geluid van een slijptol die mijn zondagsrust verstoort? Geenszin, want wie ooit heeft bedacht dat de zevende dag voor de Here zou zijn, vergeet voor het gemak dat wij tegenwoordig in een 24-uurs economie zijn beland. Waarbij het niet meer uitmaakt op welke dag werkzaamheden kunnen worden verricht. Want werken zult gij, wil je nog een belegde boterham naar binnen werken. Eigenlijk maakt dit voor mensen die bij nacht en ontij werkzaamheden verrichten, in de regel niet zoveel meer uit.

Ziekenhuizen draaien door, nachtdiensten zijn op vele plekken te vinden en ook de nacht biedt de mogelijkheid om over je leven na te gaan denken. Want denken doen we, niet altijd van harte, maar dan nog. Gelijk we ook een mate van handvaardigheid onder de knie proberen te krijgen. Veelal in de vorm van een hobby, maar voor anderen simpelweg om die boterham bij elkaar te gaan sprokkelen. Een maaltijd in elkaar te knutselen en met pollepels en deksels desnoods een muzikale aubade aan die partner te kunnen gaan geven.

Weer eens wat anders dan dat de verwachtingen zijn. Zorgt mogelijk voor wat vertier, wanneer de beeldbuis nog steeds op zwart blijft staan. Vermaak dus, maar of ik met dit bericht de ander vermaak, dat blijft de vraag. In ieder geval doe ik mij daar zelf een genoegen mee.

Zeker na gisteren! Wederom een uur vooruit!