1 Jaar later.

Merkwaardig, hoogst MERKWAARDIG! Maar wat er dan zo merkwaardig is, dat blijft een vraag. Nu staan vragen over het algemeen vrij, vragen met dan wel zonder enige betekenis, de vraag blijft wel wat er dan in heresnaam te vragen is. Vragen die gesteld worden in een Kamer, vragen omtrent de wijzigingen die zich in de Rechtspraak voordoen, vragen omtrent de energieprijzen en vragen die in de regel nergens op slaan. Vragen om de vragen en waar de antwoorden veelal achterwege blijven.

Of ik vragen heb? Wel zeker, met name aan het bezoek dat ik een jaar na dato aan de orthopeed ga stellen. Vorig jaar op maandag 6 december ben ik voor het laatst een paar uur onder ziel geweest, mocht ik mij verheugen op een verblijf in Den Helder en ook daar mocht ik weer een nabloeding meemaken. Naast het feit dat ik in eerste instantie niet meer aan de antibiotica hoefde dat in diezelfde week door middel van een infuus toch weer bij mij naar binnen werd gebracht. Waardoor mijn verblijf aldaar niet zo voorspoedig verliep als ik stil had gehoopt.

Nu, een jaar later loop ik los, houd me niet altijd aan de suggesties van Piet (fysiotherapeut) en is het met mijn sportief gedrag afhankelijk van het weer, wat matig gesteld. En toch neemt mijn beenkracht toe, loop ik met enkelbanden en gewichten op een stoel en kom ook dan geen meter vooruit. Fietsen is niet aan mij besteed en al met al heb ik toch niet te klagen. Hooguit wanneer mij wat niet te verklaren pijnen in mijn lies mijn activiteiten weten te beperken. En waar het bed met die elektrieke deken dan weer soelaas biedt.

Heeft niet direct met mijn leeftijd te maken maar het gebruik van middelen die ervoor zorgen dat mijn bloed verdund en mijn hart nog steeds klopt, de andere zijden van mijn bestaan naar voren brengen. Al met al dien ik me toch te verheugen dat ik nu, een jaar later, tot meer dingen in staat ben dan dat het afgelopen jaar mij wist te beperken, Van rolstoel naar rollator, van krukken tot handvatten aan de paal naar boven en van wat hobbelen naar wat op een speciale manier blijven lopen.

Want ook mijn Totale Heup Prothese kent nu eenmaal een eigen weg!