3e Kerstdag!

Weer of geen weer, er kraait geen haan meer. Hooguit een kip die tokkert dat’íe een ei heeft gelegd. En dat van die haantjes moet je mij niet kwalijk nemen, die zijn veelal goed voor de slacht. Gelijk ook de mannelijke lammetjes het vroegtijdig moeten afleggen. Ook dat worden vaak koteletjes, gelijk ook die beren in een varkensstal een vergelijkbare weg hebben afgelegd. Vegetarisch is niet alleen een trend, met de dieren is het vaak niet veel anders gesteld. Hoewel een plantaardig karbonaadje voor menigeen te versmaden is. Of dat vlees dat men probeert te ontwikkelen, kweekvlees dan wel in-vitro vlees. Opdat geen dier meer wordt gekweld en men zich niet langer beschaamd hoeft te voelen omtrent het dier dat gedood en daarna geslacht is.


Dat mogelijk de kerstdagen heeft overleefd, zich niet langer druk hoeft te maken omtrent de vulling die in de maagruimte een plek heeft gekregen en de ontdekking deed dat de oven niet op zijn grootte berekend was. Veelal treft dit dan kalkoenen en ook een adellijke haas hoeft niet langer in de buitenlucht zijn toekomst af te wachten.


Geenszins een pleidooi om wat langer stil te blijven staan bij de afgelopen dagen, hooguit dat van de restjes nog een eenvoudige, edoch voedzame maaltijd te bereiden valt. Je doet nog wat boter bij de restanten rode wijn, besluit alsnog die fles port soldaat te maken en laat de oprispingen geluidloos naar boven komen. De maag die een veelvoud aan etenswaren moet gaan verwerken en de pot die daar op een ander moment, afscheid van gaat nemen.


En dan over potten gesproken: hoe vol zullen de verschillende doofpotten zijn waar ooit eerder over is gesproken? Men het had over de onderste stenen die boven dienden te komen, het onderzoek dat uit handen werd gegeven en men verder doet alsof de neus niet langer bloedt. Waar de zakdoekjes voor het bloeden het hebben af moeten leggen en deze vervangen zijn door handige papieren. Kleenex vaart er wel bij zo ook Tempo.

iets van een pijp & Maarten


En dan de opmerking die ik geregeld te horen krijg: ik maak me op voor derde kerstdag. ”Lessiesdag dan wel ressiesdag’. Want weggooien is niet alleen zonde, maar door het geheel aan overgebleven spullen in een wok bij elkaar te gaan voegen, loop je de kans dat op die derde kerstdag alsnog de buikriem van een ander gaatje dient te worden voorzien.

En dat gaat vaak niet ongezien!