5

Het zijn er maar vijf. Maar ik doe het al jaren! Altijd weer een gepuzzel met welke beelden ik de anderen zal gaan lastig vallen, in die zin dat ik natuurlijk wel zo mijn voorkeuren heb. Wat te denken van wat architectonische stulpen in de vorm van hoogbouw? Of van een beeld dat veel te raden valt en toch niet direct zichtbaar is. Of van een wat tropisch uitgevallen bloem, die toch ergens in Nederland te vinden valt? Weliswaar in Burgers Zoo, maar dan nog.

Om over de enkelvoudige beelden maar te zwijgen: Wuppertal, Brussel, Amsterdam maar dan alleen voor hen die daar door een toeval hebben vertoefd. Dus vandaag maar weer eens op de verwentoer: beelden die eerder naar voren zijn gekomen maar ook beelden die voor de betrokkene ertoe kunnen gaan doen. Ook dat is een kwestie van afwachten, in die zin dat wanneer mij gevraagd word naar tekst en uitleg ik meestal omstandig begin te verhalen onder welke omstandigheden dat beeld is vastgelegd.

En de betrokkene de tijd neemt om door dit geheel heen te gaan bladeren, alvorens de billen af te gaan vegen. Drie blauwe en twee rood/bruine dit keer. Ergens in Duitsland gescoord en waarschijnlijk op termijn toegevoegd aan de bescheiden stapel waar al een aantal mensen op terug kan kijken…