aan RECHT(s) ontbreekt het niet!

Waar het allemaal uiteindelijk om draait…? Simpelweg om een as. Nu is een as ook alleen maar een as die in beweging wordt gezet door een motor waar dan verschillende raderen een rol in kunnen spelen en wanneer die raderen de neiging gaan vertonen om geluid te gaan maken, kan een smeerbeurt voldoende zijn om het geheel weer geluidloos te laten draaien. En wanneer dat draaien dan weer voldoende toeren maakt, loop je de kans dat het geheel weer aan het bewegen gaat. Maar zo werkt het niet altijd, tenminste wanneer mensen hun aperte voorkeur blijven uitspreken en er geen hand voor omdraaien om eens van gedachten te gaan veranderen, wat dan weer te maken kan hebben met een bepaalde vorm van gezichtsverlies. Waar de schijn wordt hoog gehouden maar het uiteindelijk simpelweg draait om de macht. En het goedgelovig volk zich overgeeft aan de belangen in het algemeen en minder aan het individu in het bijzonder.

Natuurlijk is eenieder zich bewust van de huidige situatie, houdt Knot een betoog waarin hij aangeeft dat de bomen die in het verleden tot in de hemel reikten niet van een dusdanige aard is dat wij ons dienen te wapenen omtrent het moment waarop een omslag zich zal gaan voordoen. Voorspelbaar als het ware en is het niet vanwege de huidige crisis, dan is het wel dat banken niet meer garant willen staan voor een onverhoedse verslechtering van de huidige tijd. Want ook daar hoef je geen glazen bol voor te raadplegen. Het is simpelweg een kwestie van wat getallen bij elkaar op te tellen, dit te delen en dan maar zien wat een vermenigvuldiging voor uitslag geeft. Want momenteel staan veel zaken op de helling, is de hellingproef op voorhand niet voorspelbaar en wanneer de handrem zal worden aangetrokken, het gaspedaal in beweging wordt gebracht en de motor meer toeren maakt, ja dan zal er sprake kunnen zijn van een vooruitgaande beweging.

Maar ook dat is niet aan mij, ik laat mij geluidloos op de stroom mee bewegen en hoef me in de regel niet zo druk te maken als mogelijk vele anderen dit wel doen. Feitelijk verkeer ik in een luxe positie, kan ik me zaken permitteren waar ik een genoegen aan beleef en kan ik delen van mij huidig zijn nog delen met een willekeurige ander. En dat is bepaaldelijk een voorrecht, een voorrecht waar ik vandaag dan maar weer gebruik van ga maken, terwijl die anderen… mogelijk alleen maar een zicht hebben op hun eigen aanrecht.