Psychologisch zout (NaCl 0,9 %)

Het is niet alleen een kwestie van tijd (te hebben), maar ook van zin (ergens in) dan wel aandacht (voor iets wat gewoon doodnormaal is). Gelijk een dag zich de volgende dag blijft herhalen, de nacht niet veel beter weet te doen dan voor het duister zorg te blijven dragen en het weer van de weeromstuit niet veel beter weet te doen dan ook dat weer maar weer te gaan herhalen. Waardoor een grote mate van voorspelbaarheid zich voordoet en om die voorspelbaarheid te gaan doorbreken, daar zijn onvermoede krachten mogelijk en rol in gaan spelen. Neem nu bijvoorbeeld het fotocafe dat zich opmaakt om weer eens fysiek met elkaar aan de haal te gaan, de kaaspost die een zomerstop aankondigt ( voor wie niet op de hoogte is van de kaaspost, het blad van de postzegelclub in Alkmaar), de Buitenkans die een verlenging aankondigt dan wel mijn Vriendin uit Egmond-Binnen die haar rommella heeft omgekeerd en ook alles wat minder van belang was naar de kringloop heeft gebracht. Noem het een uitje en iedereen weet wel wat te bedenken wat als uitje kan worden omschreven, want de standaard van dat uitje naar de supermarkt is ook bepaald geen uitje meer.

Om over andere uitjes maar niet te schrijven. Mijn uitje vandaag is niet veel meer dan wat heen en weer in de tuin en waar ik voorheen uren kon bakken in de zon, is dat nu niet meer van toepassing, waardoor mijn huidskleur wel een tintje kent, maar niet meer dat bruine van voorheen. Zonnebrand heb ik nauwelijks gebruikt en waar de kans bestaat op het ontwikkelen van huidkanker, dat laat zich momenteel hooguit vertalen in ouderdomsplekken. Maar ook dat biedt nu eenmaal de nodige variatie om iemand anders de gelegenheid te geven om daar zorgen over te uiten, waardoor toch weer een discussie tot stand komt. En wanneer de nadelen worden omgezet in mogelijke voordelen (al zou ik niet weten welke) heb ik toch weer het (of de) idee dat ik nog volop in mijn leven sta. Alhoewel daar ook nog het nodige op af te dingen valt, gezien het feit dat ik weinig tot niet te bewegen ben om te bewegen, het bier mij meer dan verrukkelijk smaakt, het eten van brood nog steeds een dingetje blijft en wanneer ik mij verwen met een zak kaasknabbels het er voor mij hoofdzakelijk toe doet om mijn tanden te gebruiken en om mijn kaken te laten malen.

Dus, simpelweg het gaat nergens over hooguit weer wat zinnen die ik heb gezet en mij absoluut niet druk maak over het feit dat HUGO zich heeft laten prikken, geen idee met welk vaccin hij werd geconfronteerd. Maar waarschijnlijk niet met aqua destillata, hooguit met NaCl 0,9 % in de volksmond beter bekend als infuusvloeistof op basis van Fysiologisch zout! Maar zo zout zal hij het niet hebben gegeten!