AFLEIDING DOOR afglijding!

Kom creatievelingen aller tijden, verenigt u! Behoort u tot de bedenkers, de uitvoerders, de regisseurs, de scheppers, de makers dan wel de bewonderaars, het is nu tijd om de eigen handen samen te knijpen daar het niet is toegestaan om in de handen van de ander te vallen. Het egocentrisme in optima forma en het formaat dat dient te worden aangehouden en waar je geacht wordt je aan te houden is minimaal anderhalve meter, waar twee meter wordt aangeraden.


Kruip in je schulp voor zover je daarover kunt beschikken, vergeet te zoenen laat staan dat je andere beleefdheidsvormen naar voren brengt, het buigen voor de ander, het hoof(d)aardig knikken, genadeloos zijn in het bewegen naar de ander toe, schreeuwen valt niet uit te sluiten, op hoesten en niezen staat het vonnis dat dit hooguit in eigen huis wordt toegestaan en dat het raadzaam is om de deur te sluiten, het raam te openen (mits op de eerste etage), pakjes voor de deur te laten zetten en in geen geval het pakket als zodanig aangereikt te krijgen.


Tenzij je huishoudschoenen aan hebt, een sjaal rond je bakkes, en je alleen je ogen vuur laat spuwen, als je het ergens niet mee eens bent. Tijd dus om de pantoffelheld te gaan spelen, zitvlees te gaan ontwikkelen en nog maar weer eens van de koffie dan wel thee te gaan lurken.


Alleen… de koffie is op, de filters zijn in rook verdwenen, de theedoos grijnst je leeg aan en de winkel is voor jou speciaal van 7 tot 8 uur geopend. Want mensen op leeftijd zullen altijd wel vroeg uit de veren zijn…


Dan heb ik voor vandaag iets alleraardigst in de ‘aanbieding’. Van mijn vriendin Pauline Bakker, die niet schroomt om andere wegen te gaan bewandelen. Zij kleit wat af, maakt een beeld van een Coronaslachtoffer en staat ook zelf versteld van haar kunsten. En dat wil ik vandaag niet alleen naar voren brengen, maar vooral met alle anderen gaan delen. Tenslotte vraagt dit moment, deze bizarre tijd toch ook om de zo brood (heb je nog voldoende in huis?!)nodige afleiding. Bij deze dus om vervolgens…