‘SLOKdown’

Wordt het een ‘slokdown’ of toch een totale ‘lockdown’?! Het antwoord op die vraag wordt door de verschillende supers als volgt naar voren gebracht: Amstel per krat in de aanbieding bij zowel Deka als Deen, maximaal 6 kratten bij de een en de ander laat dit in het midden. Nog veelbelovender wordt het bij de Vomar: deze super heeft het Lef(fe) om zijn blond niet alleen vast laag aan te bieden, maar ook nog eens CORONA extra, een bier met lage gisting met een frisse zoete smaak in een 6-pack a 355 ml vast laag voor 8,29 in te gaan zetten.


Waarschijnlijk dat deze aanbieding weken van tevoren is bedacht, hoewel het tegendeel mogelijk een andere wending had kunnen voorkomen. Ondernemers raken van de regen in de drup en zien mogelijke andere buien iets verder hangen. Daar hoeft geen buienradar aan te pas gekomen.


En voor de rest loopt de dag van vandaag in de pas van gisteren: schemer, duister, donker, duister, schemer, licht, nog lichter, lichtst, iets minder licht, schemer, duister, donker en ik doe ook mijn licht uit. De slaap der rechtvaardigen kent nu eenmaal het licht van die rechtvaardigen, de dromen zijn voor een deel aanwezig en de voornemens voor de dag daarna, lossen op in het licht van de nacht, ik doe mijn ogen dicht en geniet van de dingen van de afgelopen dag. Lekker veel geschreven, veel gedacht, een pakket weggebracht, nasi gegeten, drank gedronken en maak me nu op om weer een verhaal neer te zetten, een column geschreven en aan Joris Brussel doen toekomen, contact gehad met Kees en een bericht aan NIna doen toekomen. Wel ietwat met de nodige dramatiek naar voren gebracht, het voordeel is dat ze me toch heel goed kent.

En contact met Pauline gehad, die klusjes doet en in eerste instantie haar leerlingen niet heeft gemist, maar ook nu de ontdekking doet dat dit toch wel een gemis is. De realiteit van vandaag de dag laat zich niet afdwingen, je hebt het er maar mee te doen en het kan raadzaam zijn om…