ALLEEN staand

Hoe zal Mark het doen…?! Want ook hij is alleenstaand, een vrijgezel(lige) man en dient niet alleen zijn eigen tuinboontjes te doppen, maar ook nog eens op zijn inductieplaat het een en ander te gaan verwarmen. Verhitten is misschien wat veel gevraagd, maar desondanks hoeft hij alleen maar in samenspraak met zijn spiegelbeeld de vraag te stellen: ‘wat zullen wij (met name ik) vanavond weer eens gaan bereiden?!’ Nu weet ik niet of in Den Haag ook van die Picnic karretjes rijden, maar is Den Haag wel gezegend door de vele AH’s die daar te vinden zijn en waarschijnlijk ook niet te beroerd zijn om de boodschappen tot aan zijn voordeur in een krat op de stoep achter te laten. Ik bedoel maar, is het vlees noch vis dan is het wel vegetarisch en is er dan geen slager in de buurt dan biedt de Vegetarische slager mogelijk uitkomst. En om het geheel wat prettig af te blussen: ook alcohol vrij bier dan wel wijn is de Kater te snel af.
Samenspraak met een alleenstaande, na alle ophef omtrent de voorgenomen plannen om het virus de pas af te laten remmen, laat staan de pas proberen af te snijden.


Waardoor het bericht van vandaag refereert aan alle vrijgezelle alleenstaanden die bepaald niet uit zijn om via Relatieplanet een date te arrangeren. En voor hen stel ik de volgende woorden ter beschikking:

ALLEEN

Alleen / smeert hij een boterham / Alleen / drinkt hij z’n thee / Alleen / pakt hij z’n grijze jas / z’n aktetas //

Alleen / gewaagd aan alle anderen / Alleen / aan zijn bureau / Alleen / staand drinkt hij een glas //

Alleen / maar weer naar bed / Alleen / slaapt hij wat moeilijk in / Alleen / staan in de nacht //

Alleen / is veel ineen.


Nu weet ik wel dat deze woorden in zeker zin niet troostend zullen overkomen, maar meer schrijnend is het wel. En wanneer ik me bedenk dat juist deze woorden alweer volgend jaar dertig jaar geleden het levenslicht hebben gezien, kan het niet anders dan dat mijn referentie slechtst uit herinneringen zijn ontstaan…