Arbeid.

‘Een kind kan de was doen!’ Maar of dit in de huidige tijd nog kan? Lang geleden dat kinderarbeid nog een deel van de samenleving voor zijn rekening kan, in een tijd die tegenwoordig in andere landen nog steeds van toepassing is. Weliswaar onder niet vergelijkbare omstandigheden, maar dan nog.

In Nederland hebben we het voordeel dat er velerlei inspecties zijn die zich op vele terreinen bewegen. Of je daar altijd wel op zit te wachten? Dat is een vraag die zich niet direct laat beantwoorden. Tenslotte hebben we de huidige tijd en de omstandigheden te danken door het feit dat in de loop der jaren er steeds meer regelgeving is ontstaan. Maar het kan ook zo zijn dat we in bepaalde mate zijn doorgeschoten.

Regels, inspecties, waarschuwingen dan wel boetes kunnen zich voordoen. En dan gaan we eigenlijk weer terug in de tijd. Het verwaarlozen van dieren, overlast veroorzaken, iets bestellen maar niet betalen, ja zeggen en nee doen en ga maar even door. Of dat met de huidige tijd te maken heeft, durf ik te betwijfelen. Zolang er mensen zijn, zullen er zich altijd zaken voordoen die op het randje van het kantje blijven balanceren.

Maar gelukkig is dit vaak een klein voorbeeld in een GROTE mensenwereld!