BAS = MORE

KIJK, het zit zo! Eigenlijk zit het altijd wel zo, maar als het zo zit als volgt, dien ik wel enige uitleg te gaan geven. Was vandaag in Museum MORE, had het genoegen om mijn vaste chauffeur te laten rijden (wel in een PUMA) en genoot van de verwarming die de stoel mij bood. Een aantal kilometers heen (Gorssel nota bene) en een aantal kilometers weer. Files zijn ook op een zaterdag bijkans niet te vermeiden, alhoewel ik donders goed weet dat dit vermijden dient te zijn. Maar wanneer een Nederlandse Italiaan met lange haren zijn speech naar voren brengt (niet de eerste de beste, wat te denken van Ilja Leonard Pfeijffer) en ook Bas Loosekoot zijn woordje doet.

Ilja’s schoenen (voeten)

Dat Museum More zich uitstekend leent voor het werk van Bas en eerder genoemde dichter, schrijver en classicus zich over het gebruik van de Nederlandse taal heeft gebogen, simpelweg door Mensen en een Metropool naar voren te brengen, is dit een aanvulling op het geheel van toespraken, meningen en mogelijk ook de nodige metaforen die naar voren werden gebracht.

en zijn handen gaven handen en voeten!

Dat wij genoten van ontvangst, dat het de tijdreis meer dan waard is geweest en dat wij Akersloot mochten gebruiken om de ledigheid van de maag op te heffen, de geest was wat mij betreft rijkelijk gevuld! En welke woorden ik Bas heb doen toekomen: kijk nogmaals en wens hem het succes dat hem tegemoet dient te komen.

Voor allen dus: chapeau!