Bedarrest!

Hoewel dat van een nieuwe week een ander geluid ik helaas met een vrachtwagen zout dien te nemen, nadat mijn lekkage voor een deel is opgeheven en ik vandaag voor een belangrijk deel niet verder uit mijn bed mag komen dan voor een was (op bed!) en een plas (in de fles of op het toilet), gaat het aan de ene kant goed (de wond dient gekoesterd te worden en ik koester me rot) dan wel dat er mogelijk door het sluiten van de opening tussen de vele krammen er sprake is van genezing zou het zomaar kunnen zijn dat de laatste restanten zich uit mijn lichaam spoeden.

Dat neemt niet weg dat ook deze ‘opdracht’ me toch weer wat uit balans heeft gebracht, hetgeen een dipje naar voren brengtā€¦ Terwijl een dipsaus niet direct op mijn wensen lijstje te vinden is. En voor ik het goed en wel besef, na een doezelmoment in bed waarbij ik toch even van de wereld ben geweest, blijft het een kwestie van doorsappelen. Hetgeen mij niet bepaald deugd doet.

Desalniettemin zie ik ook op deze zaal anderen komen en gelijktijdig weer gaan en heeft het er veel van dat ik een constante factor in het geheel aan het worden ben. Een ‘rots’ in de branding onder het vurig oog van Lange Jaap, waarbij mensen van het eiland Texel als Tesselaars bekend staan, niet veel meer hebben te doen dan hun respectievelijke (woon)plaatsen te delen met mensen die in hun omgeving woonachtig zijn, dan wel woonachtig waren. Want het maakt nu eenmaal niet uit wie de ander kent, maar meer wie de anderen heeft gekend in een tijdperk dat momenteel tot het verleden is gaan behoren. Mensen zijn steeds op zoek naar iets gemeenschappelijks, is het niet de school dan kan het wel het werk zijn geweest, maar als je als buitenstaander in Den Helder terecht komt en moet gaan refereren aan een verleden van zestig jaar geledenā€¦

Dan dien je jezelf te beperken en is de opdracht van de arts niet veel meer dan je strikt aan zijn voorstel te houden dat wil zeggen: in bed, in bed en hooguit voor de plas naar het toilet.

gekooid!

Een uitje kan dan toch nog worden het wassen van de haren in een wasbak van een volgend ruimere! badkamer!