BLAUWE HAP!

Nu valt Wiks Wondere Wereld in de regel wel mee, er zijn van die dagen waarop ik denk wat valt er nu weer te melden en wanneer er iets te melden valt heb ik de neiging om weer op verschillende dwaalwegen terecht te komen. Neem nu vandaag woensdag de achtste december 2021 en de afgezegde operatie die vervangen werd door op maandag de zesde in Den Helder onder het mes te gaan. Wederom een hoeveelheid nietjes in mijn van littekens voorzien bovenbeen… Wilt u zo vriendelijk zijn om mij van de zomer niet te vragen om mijn littekens te laten zien, dat wil zeggen dat ik mijn been op termijn wel weer aan de zonneschijn zal gaan blootstellen, maar de kloven die zich momenteel voordoen, niet direct als een attractie naar voren ga brengen.

Het kan immers ook te gek en wanneer ik het over gekte heb, ziet het ernaar uit dat ik niet wordt behandeld met een infuus met antibiotica, dat er waarschijnlijk weer een aantal kweken zijn gezet en het afwachten is of de agressieve variant het loodje heeft gelegd en dat de sluipstille bacterie op termijn ook het onderspit gaat delven.

Maar dat is dan weer zo’n 10 dagen later en ook dat bericht zal ik dienen af te wachten… En dan de wetenschap dat ik nog niet weet waar ik voor dan wel na het weekend zal gaan arriveren. Naar huis zal een vraagteken zijn, naar de Bekende Revalidatie afdeling waar ik bijkans kind aan huis ben, of mogelijk misschien naar een ‘hersteloord’ wat dat dan ook moge zijn. En voor wat de pijn, die valt goed onder controle te houden, de stijfheid van de nog resterende spieren is navenant, de blaaskatheter verwijderd, de infuusnaald gaat nog een dag of wat mee, doet denken aan een kerstboom en wanneer bloed kruipt waar het niet gaan kan, ben ik bang dat de naald zijn langste tijd heeft gehad.

alternatieve kerstboom

Al met al een bijzondere dag te weten dat in Den Helder op woensdag de blauwe hap wordt geserveerd…