Broeden op plaatsen.

“Ja, maar wanneer alles lukt? Of is dat soms teveel gevraagd?!” Niet direct woorden waar je om verlegen zit, maar meer een handvat om aan rampspoed te ontkomen. Een kwestie van omdenken en wanneer dit in het kader van het fotocafe plaatsvindt, denk ik dat weinigen dit betoog zullen gaan volgen. De meesten hebben nu eenmaal wel wat anders aan hun hoofd, in deze kommervolle tijden, waarin de komkommertijd weer van zich laat horen. Want wanneer geplande vakanties om de een of andere reden geen doorgang kunnen vinden, de geluidsoverlast gepaard gaat met wolken fijnstof en ik een vorm van bezigheidstherapie heb gevonden om iets wat op de nominatie stond om weggegooid te worden, heb ik geen spijt dat ik al eerder aan de gang ben geweest.

Met een opdracht die niet direct meer op menig denkraam te vinden was. Broedplaatsen heette die opdracht en waar ik weet dat Koel 310 tot het verleden is gaan behoren, ook de Waterkant op de nominatie staat om gesloopt te worden, zijn het juist die broedse kippen bij Hal 25 die een deel van de invulling voor hun rekening gaan nemen.


Naast het feit dat het mondkapje een wezenlijke rol heeft gespeeld in de afgelopen tijd. Zoomen was nu eenmaal niet aan mij besteed door beperkingen van fysieke aard, maar ook daar heb ik mij manmoedig doorheen weten te slaan. Een moodboard in bepaalde zin om het verleden niet verloren te laten gaan. Waarbij ik de woorden van Jan Meurs met veel genoegen aanhaal: FOTOGRAFEREN IS HET CREEREN VAN HEIMWEE VOOR DE TOEKOMST.


En wanneer dit vandaag verschijnt, vergezeld van een viertal foto’s krijg je in ieder geval een idee hoe dat moodboard eruit komt te zien. ‘Ja, maar wat als alles lukt?’


Wordt het toch weer een fluitje van een cent!