Intermezzi V finale.

Je weet het maar nooit. Of de vliegtuigen wel op Schiphol kunnen landen, boeren de snelwegen gaan blokkeren, Rusland melding maakt van een verovering of dat de maandag zich weer kenmerkt als een doodgewone maandag, maar dat zij landen dat mag ik wel hopen. Gebruind en ontspannen aan een vervolg in Nederland te gaan beginnen, het doen van boodschappen bij die grootgrutter die zegt op de kleintjes te letten, een bonuskaart hier, een cadeaubon daar of 25 % korting op iets wat eerst in prijs is verhoogd, opdat de omzet hetzelfde blijft.
Ik bedoel maar, Nederland kent zo zijn eigen charmes en wanneer de opdracht is geweest van Ton om in het buitenland Hollanders te spotten, ben ik benieuwd of dit Martin ook gelukt is. Want hij is meer de man van de ‘stills’, waarbij de mens ontbreekt. Dat neemt niet weg dat dit het laatste intermezzi wordt, noem het in zekere zin de finale.


En dan te bedenken dat hun vakantie erop zit en dat wij (Deo Volente) donderdag een andere finale zullen gaan beleven. Het jaar 2021 – 2022 van het fotocafe wordt afgesloten en hoe kan ik dit beter afsluiten door de foto van een ‘bootje’ dat hij tijdens het diner in een restaurant langzaam voorbij zag gaan.

mdaMartin

Een oligarch misschien op een Nederland bootje?!