Buffelen.

Soms moet je stomweg gaan buffelen, met je blik op oneindig en je verstand op nul. En niet in de laatste plaats doorgaan, vooral doorgaan. Ook al zwem je tegen de stroom in, laat je op= en aanmerkingen over je rug glijden en blijf je vooral je eigen plan trekken. Maar dat is in de huidige tijd bepaald geen usance.

Neem nu het pas van stal gehaalde algemeen bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Na de overweldigende zege van BBB is er alweer een tweedeling tot stand gekomen. Blijkt wederom dat een formateur van kaliber heeft nagelaten om andere partijen van zijn vorderingen op de hoogte te stellen. En dat zet kwaad bloed. Nu is het ook zo dat verschillende bloedgroepen averechts op elkaar reageren, hooguit dat de bloedgroep O (0) zich wel leent om bij eenieder in de vaten te kunnen gaan klotsen.

Maar ook die vaten doen tegenwoordig veel denken aan sloten, boezems en kanalen waarbij het niet uit te sluiten valt dat ook de verschillende overlopen droog komen te staan. Of de hoeveelheid water ternauwernood kunnen verwerken. Neen, ik heb geen recht van spreken, simpelweg omdat ik niet ben gaan stemmen. Maar wel iedere maand wordt aangeslagen om mijn centen aan het Hoogheemraadschap te doen toekomen. En dat alles om op termijn gewaarborgd te worden van mijn droge voeten.

Maar heel eerlijk gezegd: ik sta op het punt om maar weer laarzen aan te gaan schaffen!