Coach

Alle problemen uit de wereld?! Was dat maar waar. Je moet tegenwooridg niet in die vorm gaan denken, maar dit ombouwen naar uitdagingen. Uitgedaagd worden en de handschoen opnemen, dat is je ware! Stellen mensen die bereid zijn om als jouw coach te gaan dienen. Een wandel coach, een praat coach, een denk coach, een doe coach, een aandacht coach, een melancholische coach, een chagrijnige coach, een beredeneer coach en wat valt er nog meer te coachen. Voor voetballers zijn er meer dan genoeg mogelijkheden, voor handballers idem, tennissers met een dito en wanneer dit laatste ontbreekt is er altijd nog een sterretje aan toe te voegen.

Je weet niet wat je allemaal te wachten staat maar van een simpel gesprek kan welhaast geen sprake meer zijn. Elkaar fysiek in de ogen kunnen kijken, een hand te geven dan wel een zoen, voor je het weet word je aangeklaagd omtrent grensoverschrijdend gedrag. Alhoewel, met de feestdagen in het vooruitzicht, zullen dit soort dingen zich wel weer ongevraagd gaan voordoen. Jan kwam vandaag op ‘zieken’ bezoek. Ik was de zorgvrager en hij had geen moeite om mij zorg te verlenen en zowaar, het was weer eens ouderwets. Wat gezegd moest worden is gezegd en het feit dat ik hem ook nog kon verblijden met een tweetal geschenkjes, zorgt niet alleen voor opluchting maar draagt ook zorg voor een gevoel van blijdschap.

En dat mag ook weleens gezegd worden. Maar hij heeft mij ook weten te verblijden. Met een pakje dat ik straks wel ga openen. Aandacht geven op een bepaald moment is nu eenmaal geen sinecure. Maar dat hij mij die aandacht heeft gegeven, een feit. Dat ik daar nu melding van maak…