CULTUUR & belangstelling!

Het is niet alleen een kwestie van geduld, maar vooral van een lange adem. Wat ooit in een vloek en een zucht plaats kon vinden, vraagt momenteel veel meer inspanning. Hoewel inspanning op dit moment niet direct op de voorgrond staat. Wat wel op de voorgrond staat is het ogenschijnlijke opheffen van beperkingen, waarbij dalende cijfers een rol spelen en Nederland zich opmaakt om straks kennis te gaan nemen van dat wat ons allemaal nog te wachten staat. Neem bijvoorbeeld de spaargelden die tegen de plinten aan klotsen. Het heeft er alle schijn van dat we op termijn weer wat dieper in de buidel zullen moeten tasten, de Staatskas gespekt gaat worden en er weer vlees op de botten terechtkomt. Maar dan heb je buiten de waard gerekend, daar alles groener moet worden en het vlees vervangen wordt door al dat geweld van de Vegetarische slager.

Waar tegelwippen een uitdagende sport blijkt te zijn en het gras bij de buren niet veel groener is dan het gras dat tussen jouw tegels tevoorschijn komt. En waar ooit een gezegde als ‘Eendracht geeft Kracht’, straks vervangen wordt door ‘Eendracht aan de Macht’. Waar Kaag en Rutte een monsterverbond sluiten door Groen Links, wat minder rechts dan wel de SP of de restanten van de PvdA in hun armen te sluiten maar wel op afstand proberen te houden. Iets wat doet denken aan handen wassen en die anderhalve meter. Hebben we toch nog iets geleerd uit ons recente verleden, waarbij knuffels ook tot het verleden gaan behoren en wij het eenvoudig dienen te doen met een Teddybeer.

Natuurlijk van de hand van Pauline B.

Of gewoon met een Eenhoorn, hoewel een geenhoorn mogelijk ook een kans krijgt op de markt van Alibaba. Zo simpel kan het leven in een kort tijdbestek totaal veranderen en is het niet uitgesloten dat ik het een dan wel het ander totaal over het hoofd zie. Dan is het goed om te weten dat de Kunst & Cultuur Cirkel een potje ter beschikking is gesteld van 2100,00 euro om ‘leuke dingen’ van te doen. Dan is het goed om te weten dat op termijn foto’s die zijn ingezonden voor die fotowedstrijd van Amnesty op termijn rond gaan circuleren.

En dat op de een of andere wonderbaarlijke manier cultuur weer in de belangstelling komt te staan!