de GROOTST mogelijke onzin!

Niettegenstaande het feit dat een hond geen konijn is, maar niet te beroerd om te gaan wippen, blijkt tegenwoordig dat tegelwippen een nieuwe sport aan het worden is. Tegel druit en groen drin, en voor je het weet verandert een straat in een simpele oase waar het wachten is op Tarzan die zich een weg slingert tussen de lianen. En waar kruit vergaat neemt onkruid die plaats wel weer in, en waar spinnen zich kwaad maken om dat steeds opnieuw gescheurde web, proberen anderen elkaar vliegen af te vangen en een enkele vlinder simpelweg het loodje legt. Waardoor de toon voor vandaag is gezet en een gevoel van onbehagen zich meester van mij probeert te maken. Alhoewel ook daar wel weer mee te leven valt, gezien de vooruitzichten die deze week op gaan doemen.

Met dank aan Kees O.

Maar cijfers blijven nog steeds de mogelijkheden bepalen. Of dit nu de economie betreft dan wel de rampspoed, dat eerlijkheid voorspelbaar het langst duurt, dat de waarheid niet altijd onder ogen wordt gezien en dat wanneer het de overheid betreft er dingen soms oogluikend worden toegestaan, het lood in de lucht verdwijnt en het ijzer tot schroot wordt verwerkt, het is niet alleen maar kommer en gekweel dat zich voordoet, ieder probeert een nootje mee te blazen en wanneer er vele noten te kraken zijn is het voorspelbaar dat ik me weer eens op een voet beweeg die zich leent voor wat onzinnige flauwekul waar ik nog steeds een abonnement op heb, de maandag in alle glorie laat passeren en me richt op de komende dinsdag die wederom wat voeten in de klei zal kennen.

idem Kees O.

Met beide benen op de grond en een wolkeloze hemel waar de zon haar stralen laat blinken, waar postiljons niet van zich laten horen en waar de oliemaatschappij veel garen weet te spinnen. En de maand mei zich leent voor het uitgeven dan wel afzien van het vakantiegeld dat in termijnen beschikbaar wordt gesteld.
Ik bedoel maar, hoe simpel wil je het hebben en wanneer de vraag groter is dan het aanbod zal dat de prijzen omhoog gaan drijven! En ik drijf mee op een zee van gehoorzaamheid, raak nog liever een boterham met tevredenheid kwijt dan dat ik gestampte muisjes door de kamen zie hollen. Waar een koekoeksjong zit te wachten op zijn ouders die het weer eens af laten weten en de grote lijster zich tegoed doet aan die ene lijsterbes die de winter heeft overleefd, waardoor er op termijn geen vruchten meer zijn te plukken! Dat lijkt mij voor vandaag meer dan genoeg!