Een harde nood kraken!

Schots niet maar scheef wel! Nu hoeft dat niet direct een probleem te zijn, we zijn nu eenmaal gewend dat er geregeld scheef gewoond wordt, dat de huren naar gelang te omstandigheden gewoon de pan uit rijzen en wanneer de vraag groter is dan het aanbod, er meer wordt geboden dan de vraagprijs was. Waardoor de kans dat je met onvoorziene omstandigheden geconfronteerd wordt, alleen maar toeneemt en er niet voldoende houtjes blijken te zijn waarop gebeten kan worden. Want om de bomen te gaan snoeien is tegenwoordig in strijd met het klimaat waaronder wij tegenwoordig gebukt gaan. Hoge temperaturen in november, records welke aan de lopende band worden doorbroken en wanneer je door omstandigheden gedwongen wordt om je werkzaamheden niet aan een bureau uit te oefenen en je jezelf tegenkomt aan een lopende band, kan er geen sprake meer zijn van die loopband waar je je coronakilo’s vanaf probeerde te krijgen.


En veelal is het wijsheid achteraf dat ervoor zorgt dat het oog wat minder gericht is op de toekomst. Leven bij de dag kan voordelen bieden en waar de koe op stal staat is het lastig om alsnog oog in oog te staan met de kont die verborgen is achter een staart. Om maar eens wat ongebruikelijke situaties te schetsen.
Merkwaardig zou menigeen kunnen constateren en wat die merkwaardigheid betreft heb ik ook voor vandaag wederom een plaatje in petto. Aanleveren is een ding, afleveren is bij mij In Goede Handen, gelijk ook die reeks waar ik aan refereer in tijden dat ik mijn opleiding deed, met name in de A. In het Algemeen kan ik daar redelijk mee uit de voeten, maar mijn voorkeur ligt voornamelijk in de B.


Op zich niet zo verwonderlijk, gezien de keuze die ik jaren geleden ooit heb gemaakt, waardoor ik enigszins in mijn voorkeur levenslang ben blijven hangen. Neen, dan heb ik het bepaald niet over een religieuze voorkeur, gelijk de huidige Minister van Onderwijs zich een uitspraak permitteert wat ervoor zorgt dat de gemoederen die enigszins aan het koelen waren, weer worden verhit. Hij zal het goed bedoeld hebben, waar een ander misschien nog een nachtje over had willen slapen, weet de man toch weer alle ogen op hem te richten. Kooltjes op het vuur van een gemeenschap welke zich juist voorbeeldig probeert te profileren, waar een Bewindspersoon zich een uitspraak permitteert om juist de goegemeente te gaan verbinden.


Ach, ook hij is mogelijk beklagenswaardig, stelt wat zaken aan de kaak en kan verbaasd zijn omtrent het feit dat zijn uitspraak niet in dank wordt afgenomen. Wat dat betreft heb ik het puur makkelijk: waar ik voor ga is een reep van pure chocola met hele hazelnoten.

Dan valt met mijn gebit die noot wel te kraken!