een kort moment I

Laat ik het de komende dagen nu eens kort en bondig houden. Tenslotte kreeg ik gisteren een lift naar de ‘Klim naar de hemel’ en werden mij de nodige treden bespaard. En dan te bedenken dat ik dit met Vincent mocht ondernemen, waarna wij na afloop met Trijn aan het zitten zijn gegaan. Trijn, een Alkmaars biertje waarbij het etiket een indicatie gaf van het jaartal dat aan Trijn, de Kenau van Alkmaar gekoppeld is. 1573. een tijdje terug hetgeen aangeeft hoe betrekkelijk een jaartal kan zijn. Je zet simpelweg wat willekeurige cijfers in een reeks en dat is dan dat. Nu weet ik wel dat ik de lezer dezes niet moet lastig vallen met de schijnbare invallen die ik te berde breng, maar toch kan ik het niet laten om een zekere verantwoording naar voren te brengen. Ik beloof je echter op voorhand dat ik mezelf zal trachten te beperken, dat ik niet harder op de trom zal roeren dan je gewend bent en dat ik mijn schrijfsels die de noemer van een gedicht niet verdienen, hooguit even onder de aandacht breng. Hetgeen weinig noemenswaardig is, hetgeen niet direct hoogstaand zal zijn maar indirect toch even de gedachten die je hebt op een ander spoor gaan zetten. En hoe dat uitpakt” Ach, vergeet mijn zinnen, laat jouw gedachten de vrije loop gelijk een kip tot scharrelen wordt uitgenodigd.
Zaterdag, 16-06-2018.


iGer.nl


iGer.nl