Een open boek.

Wanneer ik de gelegenheid zou krijgen om van een mug een olifant te maken, schroom ik niet om dit voor elkaar te krijgen. Laat staan dat ik een paard uitnodig om in het halletje een plek te vinden. Ook dat is niet van toepassing simpelweg door het feit dat ons huis zich daar niet voor leent. Anders is dit met kunt en wanneer de kunstuitleen Alkmaar zich ontfermt om over diverse werken te beschikken, kan het gebeuren dat een spontane uitnodiging voor de opening van een expositie zich leent om daar een enkel plaatje te schieten.

Neen, het is gewoon een foto maken. En of die foto’s ook door een ballotage commissie zou worden goedgekeurd, een twijfelgeval, Want er klopt immers weer niets van. tegenlicht speelt een rol, van dramatiek kan geen sprake zijn en wie als exposant daar zichtbaar wordt, ook dat is een raadsel.

Mensen in het algemeen hebben wat te vertellen en dat gaat vooral op voor mensen die zich als kunstenaar manifesteren. Die altijd wel weer iets weten te bedenken waar ze eigenlijk niet tevreden over zijn. Wat beter had gekund, wat slecht is uitgewerkt maar waarbij de toeschouwer er anders naar kijkt dan de kunstenaar doet.

Een open boek dat zich leent om gelezen te worden!