(G)een duister beeld…

Van het heden nu…

Wanneer ik weer eens een niet te volgen bericht plaats, kan het hooguit zijn dat mijn interpretatie van de huidige tijd zich met wat verbeelding naar de toekomst verplaatst. Om daar een voorbeeld van te geven een tweetal foto’s die eigenlijk weinig tot de verbeelding kunnen gaan spreken.

Waar de een een blok huizen laat zien, is de andere door omstandigheden naar de toekomst verhuist. En dat alles onder de noemer van een opdracht van het bekende en daardoor roemruchte fotocafe. Maar dat niet alleen, het is de vraag of de huidige wereldwijde omstandigheden ervoor hebben gezorgd dat mijn blik voor wat betreft de toekomst ietwat duister wordt gekleurd, hoewel er van duisternis in die tweede foto geen sprake is.

Geen idee of ik op deze manier en mijn eigen interpretatie wel aan de opdracht voldoe, maar het geeft nu eenmaal weer op welke wijze ik op dit moment naar die niet voorspelbare toekomst kijk. Met een zeker ongenoegen en met niet direct een hoop dat de omstandigheden binnen korte tijd zullen gaan veranderen…

… wat in de tijd verdween