Geen prik, maar wel prikkelen!

Genoeg stof om over na te denken, of anderszins even bij stil te staan. Let wel op het gebruik van het woord ‘even’, want wat ‘even’ is net zo vluchtig als de tijd die momenteel niet veel meer doet dan voort te schreiden. Want hoe je het ook wendt of keert, het maakt totaal niet meer uit waar je je druk over maakt. Zonde niet alleen van de tijd maar ook van de energie die dit kost, zorgt ervoor dat menigeen niet alleen door de hitte van ’s nachts, maar ook overdag met een gevoel van lamlendigheid wordt geconfronteerd.

Lente voorbij en de zomer laat van zich weten, de herfst is nakend en de scholen gaan weer beginnen. En het kabinet worstelt zich als een ‘Luctor et Emergo’ naar boven, waar de Rijn haar uiterste best doet om de Lorelei vergeefs te laten gillen. Sirenes die constant te horen zijn en waar een ongeluk veelal in kleine hoekjes te vinden zijn, daar zal de dienstbaarheid en de waakzaamheid van zich laten horen. Met andere woorden; er valt weinig nieuws te melden, hooguit wat ik gisteren naar voren heb gebracht te weten dat de rubriek ONDERWEG onderweg is om afscheid te gaan nemen.

mdaPauline


Dat ik dit betreur heb ik al eerder duidelijk gemaakt, dat ik een afspraak met Rob Bakker heb gemaakt voor aankomende maandag op instignatie van vriend Kees Oosterbaan, die mij heeft weten te verleiden om contact met Rob op te nemen, ook daar heb ik gehoor aan gegeven.

Je moet toch wat in de huidige tijd waar kommer en kwel de hoofdmoot vertegenwoordigen. En waar ik mezelf heb opgedragen om binnen een aanzienlijke tijd die 5000 achter mij te laten, neen ik heb bepaald geen streefdatum om dan te stoppen. Het blijft nog steeds in zekere zin een obsessie en ook obsessies dienen een plek in mijn leven te vertolken. Heb ik dan toch nog te maken met de tijd die ik ooit in Gestichten heb doorgebracht. Gaat toch het gezegde ‘waar je meer omgaat, word je op termijn mee besmet, zonder dat er sprake is van een mogelijkheid om je daar ook tegen te wapenen.


Geen prikken, maar hooguit wat prikkelen!