geest RIJK!

Donderdag is zo’n dag waarop je donder kunt gaan zeggen. Gedonder ergens in de wereld dan wel gedonder in de glazen. En wanneer een olifant ook nog eens een porseleinkast omver kukelt, kraait dat waarschijnlijk geen haan naar. Om maar weer eens met mijn pseudologica fantastica aan de haal te gaan. Het behoeft dit keer zeker geen betoog dat ik velen een rad voor ogen probeer te draaien en wanneer datzelfde rad garant gaat staan voor avontuur, dan raken de apen aan het dansen. Of dat die beren aan de haal gaan met het brood, dat is dan weer een ander verhaal. En de vis heeft nu eenmaal de neiging om in een overvloedige hoeveelheid vocht in mijn maag te gaan zwemmen, waar de eendjes op de kant dienen te verblijven. Want dat zij blijven drijven, ook dat is een feit.


En over feiten gesproken, heeft die man met die kuif in Amerika de kluit op grote schaal bedondert of is het een opportunist die de wind iedere keer weer in zijn zeilen weet te vangen. Gelijk die man met die constante glimlach zich nog geen zorgen hoeft te maken omtrent de tijd die hij besteedt tussen vallen en opstaan? Of Wouter Bos kabouter die heeft ontdekt dat de zorg voor ouderen onbetaalbaar aan het worden is en een eigen bijdrage in hoge mate op prijs wordt gesteld dan dat op termijn, weer verpleeg- en verzorgingshuizen als paddenstoelen dienen op te rijzen in een land wat gebukt gaat onder CO2 en fijnstof.


Zo’n donderdag dus waarbij de Big Ben zijn klokken niet laat horen, waarbij die Boris nog steeds van zich laat horen en waarbij de dans om de miljarden waarschijnlijk in Polen geen opgeld zal gaan doen. Althans, wanneer het aan de machtshebbers ligt. Maar daar ligt het vaak niet aan, gelijk ene Erdogan de kunst van het dictator zijn van zijn vriend Poetin probeert af te kijken, Iran aan de rand van een oorlog staat en ene Bastiaan Laros uit Alkmaar er heilig van overtuigd is dat de Aarde plat moet zijn.


Hij heeft een missie met een hoger doel: mensen bewust maken van de leugens waarmee ze volgens hem onder de duim worden gehouden. Zo’n zeven jaar geleden sloot hij zich aan bij een groepering die ervan overtuigd is dat de aarde plat is en de mensheid door de autoriteiten wordt voorgelogen.


Pseudologica fantastica: hoe geestrijk wil JIJ het hebben?!