Gevleugeld paard.

oud beeld

‘At 0016 hours, June 6 1944, three gliders were launched not far from the canal: at 0020, they hit the ground at nearly 100 mph and the skill of the pilots was so great that they halted the gliders less than fifty yards away from the swivel-bridge. Major John Howard, followed by his radioman, assembled his men and started the assault immediately. The German sentry, Helmut Romer, after having imagined the crash of a bomber plane, was stunned by the sight of the blackened-faced attackers.’

Zijn de eerste woorden die bij de Pegasus Bridge in een pocket guide terug te vinden zijn. Dit betreft dan de D-Day Beaches, waar ik een foto uit dit boekwerk vergezeld laat gaan van foto’s die LL mij deed toekomen. Alleen de brug in zwart/wit is het origineel en de restanten van die eerste brug zijn momenteel in een museum terug te vinden.

mdaLL

Dat neemt niet weg dat het toch een goede indruk kan worden gekregen omtrent de slag die zich hier heeft voorgedaan. Pegasus, het gevleugelde paard, is op deze manier direct aan de invasie te koppelen en wanneer je dan in die contreien vertoeft ontkom je er niet aan dat je toch met de overblijfselen van deze invasie wordt geconfronteerd. Zoveel jaar na dato en er is nog heel veel te ontdekken, maar of je daar een deel van je vakantie aan dient te besteden?!

idem

Toch dank ik LL voor je beelden die zij mij deed toekomen!