Heb jij dat ook weleens?!

Het is altijd wel weer ergens goed voor. Is het niet om het een, dan wel om het ander. Een krant. Een bericht. Een ontdekking. Een overzicht. Een ander inzicht. Voortschrijdend desnoods. Of een worst die wordt voorgehouden. Een statistiek. Een Centraal Bureau. En wat al dies meer zij. Een telegram, maar dat bestaat al tijden niet meer. Een postzegel die ook meedoet in de strijd van het bestaan. Met steeds minder kleur.

Of hooguit om iemand te verleiden om de nodige velletjes te gaan sparen. Opdat later, wanneer er nog meer andere vormen zijn ontstaan, te herinneren aan aan tijd dat de postbesteller nog een karige boterham met tevredenheid kon gaan beleggen. Mogelijk nemen drones op termijn het luchtruim in bezit. Kunnen de slingers die er zijn, worden opgeborgen wanneer er iets te vieren valt. Want de vreugde die in het leven dient te worden geschapen, ook dat raakt uit zicht. Een verhaal zit er vandaag niet in.

Er is eens wordt vervangen door er was eens. En wat er ooit was, behoeft niet naar voren te worden gebracht. Zo eenvoudig kan vandaag de dag zijn. Zo simpel wil ik het vandaag ook houden. Lekker met wat letters spelen, wat woorden naar voren brengen en niet veel meer dan dat. Heb jij dat ook weleens?