HET IMT: Inbreuk Management Team

Pauline: wederom een nieuwe weg (ingeslagen!)

Een opiaat doet geen kwaad, zal menig lijntjestrekker hartstochtelijk beweren. Maar mocht dit anders zijn, HET geluksgevoel mogelijk vleugels krijgen en de input door de output wordt achterhaald, berg je dan maar. En met wat stoffen in je brein kan de hartstocht getuigen van venijn. Voor je HET weet raak je de weg kwijt, zijn HET uitsluitend wanen en mogelijke hallucinaties die je verdere leven gaan bepalen. Zelfs drogeren kun je leren, de weg waarlangs laat zich veelal raden. Overvloed schaadt en waar HET baat, daar heeft geen mens weet van. Zo, de eerste regels hebben een vorm gekregen en HET kan haast niet anders dan dat dit de entree wordt voor de volgende tekst. Simpelweg afkomstig van mijn vriendin Pauline Bakker die heeft gereageerd op een bericht dat ik haar toe zond. Ook zij ging er met HET vandoor, Vandaar de integrale tekst die ik zie als een opiaat (zonder bijverschijnselen!) in mijn geest. En trouwens, doe mij maar een biertje is bij mij meer op mijn plaats. Drogeren dus, met dan wel zonder drug, maar simpelweg met wat woorden aan de haal gaan…


Neem nou wederom HET. HET IMT (INBREUK MANAGEMENT TEAM) heeft laten blijken hier grote moeite mee te hebben. En ik kan geenszins een plausibele verklaring voor dit fenomeen geven laat staan dat ik hier een oordeel over vel. Dat blijft bij mij nu eenmaal de ‘ver van mijn bed show’ en ik laat HET aan alle kanten na om daarmee aan de haal te gaan. Voor je het weet verkeer ik in een verdom hoekje en gaan geleerder er met statistieken en grafieken vandoor. En dat wil ik absoluut niet op mijn geweten hebben, want wroeging is mij in zekere mate totaal onbekend. Dus pleeg ik dit keer bewust plagiaat, wanneer ik de woorden van Pauline in een ander verband naar voren ga brengen en waar HET woord HET een niet onbelangrijke plaats heeft verworven.


‘HET doet mij enorm veel deugd, HET verhaal heb ik inmiddels terstond doorgemaild aan C., HET zal hem zeker uitdagen, HET is geweldig en terecht dat je op de site van de fotowedstrijd van Amnesty staat, HET is een feit dat je geweldig mooie foto’s maakt, HET is bekend dat je originaliteit uit je pen stroomt, HET gaat hier goed, HET wekelijkse klei-avontuur is nog steeds gaande en wij hopen dat je je gauw weer eens bij ons voegt, HET koffiebezoek zal dan extra gevierd worden met een stroopwafel (waarbij ik niet de indruk heb dat zij mij stroop om de mond probeert te smeren!),

HET creatieve proces heeft hier weer een wending genomen, HET zal mij benieuwen wat je ervan vindt, HET zijn allemaal grote koppen die de actualiteit benadrukken (uitdrukken in haar geval!), HET is mijn bedoeling ze aan een krant te slijten, HET witte weer was fantastisch, heb jij daar ook van genoten (hooguit in zekere zin, de kou weerhield mij), HET belachelijke gedoe rondom corona zal weldra voorbij zijn, HET terras wil ik graag bezoeken, HET museum ook, HET wordt de hoogste tijd dat het atelier leger wordt, HET duurt veel te lang maar HET is bijna voorbij en dan… MAG HET WEER!


Dus rest mij momenteel niet veel meer dan een ingreep van HET IMT af te wachten, voor HET OMT weer met een ander bericht alle aandacht op zich weet te richten.


Aanleggen, richten, vuur waren de commando’s toen ik nog in het Dienstplichtige leger oefende. Toch heeft HET er veel van dat ook deze commando’s nog weinig aan duidelijkheid hebben ingeboet…