Restafval.

Wanneer je alles teruggeeft aan waar je vandaan komt, blijft er niet veel meer over dan wat resten. En om die resten zal menigeen zich niet zo druk meer maken. We komen op de wereld , leven een leven en gaan op een bepaald moment stomweg dood. En dat was het dan in een notendop, heel eenvoudig, heel simpel en daar komt geen wet aan te pas. Voorgangers blijken uiteindelijk ook simpelweg voorbijgangers te zijn geweest en wanneer je je stamboom gaat uitpluizen kom je niet alleen in contact met verborgen familiegeheimen maar loop je ook nog eens de kans dat je met zaken wordt geconfronteerd waar je eigenlijk geen kennis van had willen nemen! Wanneer men het heeft over fout te zijn in een bepaald tijdsbestek en uiteindelijk blijkt dat men met een dubbele agenda aan het werk is geweest.
Ik kan mijn vader allang niet meer vragen hoe hij de oorlogsjaren heeft ervaren en toen ik het aan hem bij leven kon vragen heb ik nagelaten om dit te vragen.

Maar ik kan wel bogen op het feit dat ik mijn Santpoortse jaren op schrift heb gesteld. Waardoor een deel van mijn leven toch geboekstaafd is. En voor het andere verwijs ik heel graag naar mijn weblog, waarbij ik geen andere bedoeling heb dan mijn dagelijks wetenswaardigheden op schrift te stellen dan wel naar voren te brengen. Enigszins een vorm van bezigheidstherapie. Anderzijds om de beslommeringen van alledag als ware een Bureau naar voren te brengen, terwijl er absoluut geen sprake is van enig bureau. Dat laat ik liever over aan Voskuil die daar de nodige woorden aan heeft gewijd. Simpel gezegd, het gaat eigenlijk nergens over maar het dwingt mij nu eenmaal om mijn gedachten op een zodanige manier te formuleren, dat een ander daar mogelijk kennis van gaat nemen. Waardoor mijn oude vak van docent te weten een doorgeefluik te zijn van de kennis die ik in de loop van mijn leven heb opgedaan aan anderen door te geven. Pedant in zekere zin, want nogmaals vaak gaat het nergens over. En dat dat beweegt mij om iedere dag mezelf te blijven kwellen. Een vorm van masochisme hetgeen uiteindelijk leidt tot… niets.

En ik simpelweg verdwijn met het restafval waar ik al eerder melding van heb gemaakt!