Het l*l

‘Lamlendig!’ Ik zou geen beter woord vandaag kunnen bedenken. Hooguit dat woorden als ‘isolatie dan wel quarantaine’ nog dicht in de buurt komen, maar ook die maken vandaag absoluut geen indruk. Dus houd ik me onledig met woorden uit het woordenboek van platte taal. En waar een gedegen onderzoek aan vooraf is gegaan, maak ik simpelweg gewag van woorden die in een bepaalde context nog enigszins tot de verbeelding zouden kunnen spreken, ware het niet dat het ook met die verbeelding vandaag wat beperkt gesteld is, zo er niet sprake kan zijn van iets dat lijkt op een ongestelde vraag. (Het is rood en vliegt door de Tweede Kamer: een ongestelde vraag.) Neen je zult het vandaag moeten doen met wat je wordt aangereikt en mocht dit niet naar believen zijn, houd ik me van harte aanbevolen om andere suggesties naar voren te brengen.

Een willekeur van woorden waar je het dan maar mee moet gaan doen!
Aanwijsstok, angel, apparaat, banaan, bedelstaf, bobbel, brandslang, broekneus, deugddoener, feesttrompet, fluit, genotsknots, gereedschap, geval, handvat, harde, hefboom, hengel, hoogteroer, hulpverlener, huwelijksapparaat, instrument, Jan van Gent, Jan zonder handjes, joekel, jongeheer, joystick, de korte keu, klok- en hamerspel, klokkenspel, knots, knuppel, kroonjuwelen, liefdesdolk. Loeris, lolly, luilebol, lullenman, lustpaal, ochtendpaal, odol, parmanterik, penseel, piel, pieleman en pielemuis, piemelaar, pieterman, poepstamper, pook, het pientere pookje, pretcilinder, puddingbuks, rammelaar, ridder, roede, sabel, sigaar, slagwerk, slinger, slurf, snikkel, spermaspuiter, staaf, staander, stamper, steekvlees, stengel, stratenmakersstoeltje, stuurknuppel, tampeloeres, tovenaarsleerling, trouwgereedschap, vleeslolly, voorlader, waterstijfje, wonderstaf, zaakje, zuurstok, zwans, zwelneus, zwengel en als laatste zwikkie.

Waarover spraken zij?! Daarover!

En dan heb ik er nog de nodige niet genoemd. Om dan te besluiten met het volgende: je bent niet de lul maar ‘het lul’, en als je dit dan bent loop je de kans om voor ‘lulletje rozewater’ uitgemaakt te worden! Lampekatoen mag ook!