Holland Park!

48 vierkante meter voor een bedrag van 204.000 euro. Maar dan woon je wel ergens en deel je het dak met meerdere anderen. Krijg je uitzicht op een gracht, dat de naam gracht niet waard is, meer een veredelde sloot dan wel een gegraven kanaal, zie je geen auto meer staan want die zijn allemaal ondergronds verdwenen, zijn de voorzieningen nog lang niet klaar en is er slechts sprake van een bloemenhandel die nog ontluikend aan het opbloeien is en woon je in een park waar nog geen groen te bekennen valt, kranen de hoogbouw sieren en heet dit geheel Holland Park, op slechts een half uur verwijderd van het centrum van de stad.


\Amsterdam dus onder de noemer van Diemen en waar ooit kantoren stonden, zijn het nu bevallige appartementen voor zover je oog reikt. Zijn de binnentuinen van hekken voorzien en is het een enkeling die zich in dit stadsdeel waagt. Maar wat wel van een bijzondere klasse is dat van eenheidsworst geen sprake is, dat het kleurrijk aandoet en dat bouwvakkers zich een weg banen op de paden die straks als straten door dit deel zullen gaan slingeren.


En waren wij, Martin en ik, in de gelegenheid om hier wat te vertoeven, plaatjes te maken hetgeen resulteert in een collage onder de noemer City Scapes, waar een man op het balkon een peukie tot zich nam en op die manier de mensheid vertegenwoordigt. Het zijn die beelden die vandaag dit verhaal gaan sieren, nadat andere plaatjes alsnog bij gisteren worden geplaatst.


En dat alles met mijn andere camera, de Nikon, die stevig onder handen werd genomen en die ons toch een fantastische dag heeft gebracht, resulterend in een afsluiting bij Laurens en de noemer fotocafe alsnog die genoegdoening gaf die wij ons hadden voorgesteld.


Zo simpel kan een dag zijn en als het zo’n dag is met zon, wat valt er dan verder nog te klagen?!