Iets met leugen en snel(heid).

Wat er te liegen valt?! Eigenlijk niets. Hooguit dat de Staatsloterij genoeg mensen over de drempel heen weet te halen om een lot voor Koningsdag te kopen, om daar de lege schatkist mee te gaan vullen opdat de overheid weer eens met miljarden kan gaan strooien. Want wie kijkt nog op van een miljoen, wanneer de buitensporigheid zich simpelweg door een behoorlijk aantal nullen laat vullen. En dat het aantal miljonairs in Nederland zich nog steeds weet te verrijken, dat ligt niet alleen aan Sywert. Een kwestie van een goede accountant, een slimme belastingadviseur en voor je het weet staat Ferdy bij je op de stoep om je een lege huls dan wel een dop te overhandigen. Want ook ik ben nog steeds bereid om die actie van hem te spekken, daar het gezegde dat ‘de cost voor de baet uitgaat’ naar mijn idee nog steeds opgeld doet. Loterijverlies versus de Staat en het is van belang om op de juiste partij te blijven stemmen. Hoewel steunen lijkt op dit moment meer op haar plaats.

Van plaatsvervangende schaamte kan immers geen sprake meer zijn in een wereld waar ‘woke’ een nieuwe standaard is geworden en alles wat blinkt niet altijd van goud hoeft te zijn. Het zogenaamde ‘witte goud’ uitgezonderd…


Neen, van mij valt hooguit een waarheid te verwachten die in de loop van mijn verwachtingen onderweg wordt bijgesteld. Waardoor ik neig naar een vorm van opportunisme, hetgeen mij ook niet helemaal onbekend is. Laat staan dat ik me hul in stilzwijgen, wanneer de toestand daarom vraagt. Gelijk een verdachte zich nog steeds op zwijgrecht kan beroepen en een slimme advocaat daar een drankje na afloop op neemt. Geen advocaat met slagroom waarbij het lepeltje eenvoudigweg in de breipot blijft staan.

Hooguit dat ik Carlo heb verblijd met een lepeltje, naar aanleiding van het feit dat een werk van zijn hand straks op het strand van Bergen aan Zee op een paal komt te staan. Een van de dertig uitverkorenen terwijl de overigen van de 118 ingezonden werken bakzeil hebben moeten halen. En ook daar ben ik een van de ongelukkigen van, waardoor het gezegde van de leugen ook op mij van toepassing is:

de WAARHEID!