Ik pluk de dingen!

Ben me van geen kwaad bewust. Doe mijn ding en sta daar verder niet bij stil. Komt een bericht binnen: NS extra. En allerlei weetjes vliegen mij om de oren, hoeveel tijd ik heb doorgebracht, hoeveel kilometer ik het gereisd, hoeveel kilo CO2 ik heb bespaard, wat mijn langste reis is geweest (Amsterdam Centraal), waarbij men vergeet dat ik ook andere trajecten heb afgelegd en waarbij ik niet heb geschuwd om eerste klas te gaan reizen. Dankzij dat vriendje van mij, die ervoor zorgt dat ik toch op een bepaalde manier de kas van de NS weet te spekken. En waarbij een zeker voorrecht ontstaat wanneer ik mogelijk in de spits mij had laten vervoeren. Maar dan is die 40 procent korting niet van toepassing, daluren bieden voordeel en spitsen maken zich veelal verdienstelijk op het groene veld. En ook daar ben ik zeker niet van gecharmeerd, gelijk ik weinig op heb met sport. Hooguit een chauvinistisch trekje vertoon wanneer AZ zich in de kijker speelt… neen het beste gedij ik in eigen huis en haard, waarbij die haard zich gelukkig bij de buren vertoont. De rook en de vleselijke geuren die mijn neusgaten weten te vinden, verklappen mij regelmatig het gebraad dat zich elders bevindt. Dat hamburgers daar voor een belangrijk deel een rol in spelen, dat worstjes voor een groot deel in de sauzen van Calve worden gedrenkt, en dat brood hooguit wordt gezien als een vorm van maagvulling, voor een slappe kadet schuil gaat over een goed doorbakken kroket, neemt niet weg dat een biertje dit geheel weet te doordrenken van een door alcohol gedreven smaak. En de wereld” Die draait in een tomeloze vaart door, en ik… ik pluk de dingen van de dag!


IMG_0692


IMG_0693