Ik vergat de Titel

Sla maar weer een bladzijde om, een dag voorbij en waar de kans bestaat dat morgen mogelijk de zon gaat schijnen, kan enig zand uit de Sahara ervoor zorgen dat heel het raderwerk alsnog vastloopt er een oliekan aan te pas dient te komen om het geheel weer aan de gang te krijgen. En wanneer er dan ook nog iets gedenkwaardigs gaat plaatsvinden, wat bijvoorbeeld te denken van de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen, de lokalen meer stemmen halen dan de voorspelbare landelijke partijen, Groen naast groen ook Zwart dient te gaan dulden en waar blauw nog even het rood van het pluche wist te halen, is het nauwelijks paars meer dat de kleuren ziet verbleken. De gemeente maakt zich op om alle goede voornemens om te zetten in daden en komt tot de ontdekking dat de stadsruif is leeggegeten en dat van de vele miljoenen die uiteindelijk de pot hebben weten te vinden, er weinig meer valt te verteren. Waardoor het ongemak zich nog meer voor zal gaan doen en er op termijn niet aan een belastingverhoging valt te ontkomen.

Maar… het kan allemaal nog anders. Want wat te denken van het volgende verhaal, weliswaar in een notendop maar dan nog. OPA BAS kijkt met een verwijtende blik in de LA van het dressoir. Want wat hij bespeurt liegt er dit keer niet om. Heeft hij net besloten om een vegetarische biefstuk bij die speciale slager te gaan kopen, blijkt de PvdD hem een slag voor te zijn geweest. Op de drempel van die Slagerij kwam hij de voorman van SPA tegen, die hem verweet dat hij dit keer die ander voor had moeten laten gaan. De voorman van de VVD hier ter plaatse, terwijl hij juist van plan was om Groen Links voor te zijn. En waar Hart voor Alkmaar en Progressief Alkmaar nog te klein waren om de kiesdrempel te halen, wordt het met dertien partijen in de Alkmaarse Gemeenteraad nog een hele klus om een meerderheidscoalitie voor elkaar te krijgen. Er zullen wederom plannen gesmeed moeten worden, waarbij de een oogluikend naar de ander kijkt en een derde partij met die ene zetel mogelijk de doorslag kan gaan geven. Of dat nu de CU zal gaan worden dan wel die ene zetel van het FvD, de toekomst zal het leren waarbij de een de rol van oppositie krijgt toebedeeld, terwijl die andere partij met het goede voornemen van Bouwen Bouwen, Bouwen gedwongen wordt om een blanco stem naar voren te gaan brengen. Politiek, politiek ik hoor je wel maar ik zie je niet, terwijl de stemmen staken en er niet veel meer te doen staat dan af te wachten wie met wie in het huwelijk gaat treden. ‘Indien het Ghemeen U roept, besorgt dat als uw eigen…’ staat niet voor niets op het Stadhuis in Alkmaar.


P.s. OPA staat voor Onafhankelijke Partij Alkmaar, B.A.S. voor Belangen Alkmaarse Samenleving, LA voor Leefbaar Alkmaar, PvdD Partij voor de Dieren, SPA Senioren Partij Alkmaar, VVD Volkspartij voor Vrijheid en Democratie, CU voor Christen Unie, FvD behoeft geen andere toelichting en waar de PvdA is gebleven, dan wel waar die Democraten zijn geweest…