In petto

Hij wist zich verzekerd van een beperkte familie, vrinden en kinderschare. Wanneer beslotenheid door omstandigheden afscheid nemen beperkt wordt, is het bij een huwelijk niet veel anders. Ook dat kenmerkt zich door een maximaal aantal, waarbij verschillende huishoudens geacht worden om op afstand te blijven, maar wanneer Bloemendaal zich mag opmaken om dit huwelijk te voltrekken, heeft het veel weg van wat George Orwell in zijn boek ‘Animal Farm’ aan de kaak stelt. Iedereen is gelijk maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen. Nu had hij in 1948 een boek geschreven met een schuin oog naar de toekomst en was Big Brother een kraker van jewelste, laat staan dat Utopia een poging deed om dat concept een ander leven in te blazen, het kan haast niet anders dan dat de Grap dat hij op zijn leeftijd moest trouwen, waarschijnlijk in dit geval absoluut niet van toepassing zal zijn.

Hoewel, ook wonderen zijn in de regel ook tegenwoordig nog niet de wereld uit. En wanneer die eerste de beste aankondigt dat er omtrent deze uitglijder een debat dient plaats te vinden, zal ook hij alles uit de kast moeten halen om nog enigszins geloofwaardig over te komen. Iets van hoge bomen, waarbij de kale kruinen ervoor zorgen dat de wind door de takken raast. Bonnetjes waren het in een ander geval, plaatjes die ertoe doen in dit geval. Waardoor niet alleen zijn positie wankel is, maar ook de positie van de uitvoerders van de wet de kans krijgen om die wet aan hun schoen te lappen. Want ook laarzen zijn tegenwoordig ‘not done.’

Goed, ik neem vandaag (gisteren dus) een voorschot op morgen daar ik geen idee heb hoe laat wij morgen zullen arriveren. En waar de dinsdag zich kenmerkt door een maaltijd soep (Hongaarse Goulash) te bereiden, heb ik vandaag (gisteren dus) mij gekweten van de verzoeken die mij eergisteren hebben bereikt. Dat wil zeggen een onverwacht bezoek aan de tandarts (een foto en voor de verandering weer eens een antibiotica kuur), het gras gerold en de benedenboel gezogen, opdat ik frank en vrij mij kan gaan voorbereiden op het weekend.

Leuke dingen doen, omdat september dit keer voor mij het nodige in petto heeft.