Intermezzo deel zoveel

‘… lauwe cola, ouwe platen en de jukebox staat op acht, ik denke dat ik een scheet moet laten, want het drukt zo in mijn maag… Dan de vraag waar Daan vandaan komt, waar het komkommertje is gebleven en dat Japie Valkhoff ooit zijn hart op Katendrecht verloren heeft. Daarnaast de liefde van een crocus voor een hyacint, de motten die speelden in zijn jas en de vraag voor wie ik lief heb wil ik heten. Nostalgia in optima forma, een aantal teksten die er weinig toe doen maar die juist in deze hoogtijdagen menig kroeg op stelten weet te zetten. Dat wildplassen niet ongemerkt voorbij gaat, dat zullen we op termijn mogen vernemen en dat een kopstoot niet altijd bier met een jonkie is, ook dat valt de ridder MWO kwalijk te nemen. Wat drank niet doet en waar een goed gedraaide joint for ever voor genot garant staat, ook dat valt nu eenmaal onder de noemer van alle remmen los. Total loss niet uitgesloten. En ik zit hier heel alleen op mijn kamertje mijn brein te forceren, de straf die ik mezelf bijkans iedere dag opnieuw opleg en dit van ganser harte doe, het biedt plezier, de nodige afleiding en het schenkt mij rust. Gelijk een voetbalwedstrijd ook een pauze kent. Waardoor de wegen van Wik wederom niet direct voor anderen toegankelijk zijn, om over de broodnodige varianten maar te zwijgen. Gedachten vloeien nu eenmaal in een gezapige stroom aan mij voorbij en ook de hink/stap/sprong laat ik aan een gemiddelde atletiekbeoefenaar over. Ik doe wat ik doe en laat de rest aan Astrid over. Over de dode Lennart niets dan goed! En die fietser die zich lens trapt en dra door een E-bike gevaar wordt ingehaald, ook die heeft liever de wind in de rug dan omgekeerd. Halleluja kameraden, landgenoten zet ‘m op, want voor je het weet is de winter voorbij en duurt het weer een jaar voordat Zuid Nederland weer uit z’n dak kan gaan. Morgen een kruisje halen, de as uit een verdonkeremaande urn op het voorhoofd en de Katholieke Ramadan kan gaan plaatsvinden. De geneugten achter zich gelaten, de koek en snoep in het trommeltje opdat deze niet alleen bol worden maar ook nog eens over de uiterste houdbaarheidsdatum komen en het vastentrommeltje kan aan de wilgen worden gehangen, waar ook die bruine pij te vinden valt.