Intermezzo I

“Hallo, hoe gaat het?! Alles goed?!” ‘Was sagen Sie?’ “Houtjes voor de kachel!’ Heel in het kort een gesprek tussen een Hollander en een Duitser, ergens in de buurt van Schoorl. Waar dit op slaat? Niet veel meer dan een intermezzo, om ook Martin de gelegenheid te geven om een beeld dat ik kreeg naar voren te brengen. En waar hij veronderstelt dat door deze houtopslag geen gas meer uit Rusland naar Griekenland hoeft te komen, zal menig Hollander op zoek gaan naar een houtkachel en de stille hoop hebben om een storm met orkaankracht te doorstaan.

mdaMartin

Waarbij menig boom het loodje legt, en het hakken van hout gevolgd wordt dor het zagen van de takken. Of misschien wel omgekeerd. De schoorsteen dient nu eenmaal te roken en waar fijnstof de stikstof verdringt, zal menig boer zich in de handen wrijven. Mogelijk dat Bertha IV op die manier nog gespaard wordt voor de slacht, opdat het mager rundergehakt nog niet in de winkel verschijnt. Waar half om half regelmatig in de aanbieding is…

Ja, het zijn niet alleen kommervolle tijden, de leegloop van de portemonnee is standaard geworden en waar de voedselbank voor velen een uitkomst is, daar spint menigeen geen garen meer mee. Maar met een lach en een traan, een slof en een schoen, een paar afgetrapte sneakers komen velen toch nog steeds vooruit. Waar de klompen in het hossie staan, een stolp in een boerderij verandert, en de West Friese Omringdijk nog steeds door wielrenners wordt getrotseerd, het zonnetje wat halfslachtig haar gezicht laat zien, is ook dit bericht wederom kwalijk te noemen.

Want ook dit keer slaat dit bericht… weer eens nergens op!