KLANKkleur.

Televisie kent geen nacht / het is de eeuwige dag / de teevee belichaamt onze angst / voor de duisternis / de nacht, de keerzijde van dingen. Woorden die ik onderweg ergens ben tegengekomen, geen idee wanneer en hoe, maar geeft iets weer van de angsten die menigeen momenteel op zijn of haar bordje heeft liggen. Afleiding en treurnis als gemeengoed, vrolijkheid en uitbundigheid ver te zoeken. Kommer en kwel als hoofdmoot en de toestand in de wereld die heden ten dage een vanzelfsprekendheid is geworden. Waar regeringsleiders over elkaar heen buitelen, waar tekorten uitgebreid aan de orde komen, rampspoed bijkans een vanzelfsprekendheid is geworden en waar de vraag naar geluk ergens in een hoekje schuil gaat.

Het weer het af laat weten en radarbeelden het volgende lage druk gebied aankondigen. Of het moet gaan om temperaturen in het Middellandse Zee gebied die boven de veertig graden uitkomen, waardoor menigeen alsnog het loodje legt. Nederland wordt geacht om zijn voorraden gas aan te gaan vullen, opdat een winter ons niet in de kou zal gaan zetten. En overal, de pecunia die de afgelopen tijd rijkelijk is verdeeld, waardoor de schatkist averij heeft opgedaan en menigeen in de gelegenheid wordt gesteld om op een zoethoutje te bijten om de tijd door te brengen. Van overheidswege verstrekt en waar een lege maag moet opboksen bij de overvloed die voor menigeen niet meer te betalen is.

Waar de cultuur zich met een handvol stuivers tevreden moet stellen en waar ooit sprake was van een blakende gezondheid, zorginstellingen het met een schrale pot dienen te doen, doordat de zorgverzekeraars nog aan het bijkomen zijn van de dalingen die zich hebben voorgedaan en vooralsnog van plan zijn om de premies op termijn te gaan verhogen. Want ook dat is onoverkomelijk.

Het eigen risico hetzelfde blijft, maar de premies zullen gaan stijgen, inherent aan de prijzen die voor de levering van gas en licht navenant blijven stijgen. Maar wie in de buurt van de knoppen zit, hoeft deze alleen maar te draaien. Juist dan kan de Teevee uitkomst gaan bieden, door de grote hoeveelheid aanbieders van vermaak te bieden hebben. We Netflixen wat af, gaan met Disney in zee en ook Videoland ziet kansen waar problemen vanuit het verleden in schijnbare nevel zijn opgelost. Dat het bij menigeen steeds mistiger wordt in het hoofd, ook daar heeft de GGZ geen invloed meer op.

Want ook dat onderdeel van sport heeft te kampen met tekorten, waar alle zielenknijpers het hazenpad hebben gekozen en die ene therapeut die nog over is gebleven, ook besluit om voor zichzelf te gaan beginnen, de bank aan de kant en daar een sofa voor in de plaats heeft gezet. Dus vandaag maar eens wat beelden die aangeven tegen welke muren je aan kunt lopen, de ruimtes die leeg zijn met lucht gevuld en waar je het geluid er zelf bij moet gaan denken, kun je besluiten om het geuid van je toestel op UIT te zetten.

Opdat klankkleur in je hoofd de rust biedt die je je wenst!